miercuri, 12 septembrie 2012

Influentele Lunii in septembrie 2012


Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o va asigurati, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.
Tot ce trebuie sa faceti, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabiliti ce asteptari aveti de la activitatea pe care doriti sa o intreprindeti in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegeti acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

luna-3 Luna in crestere: 17 – 29 septembrie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.
In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.
Daca doriti sa demarati o activitate importanta in cea de a doua jumatate a lunii septembrie, incepeti prin a elimina din ecuatie datele calendaristice in care exista probabilitatea ca lucrurile sa avanseze cu dificultate sau sa ia o turnura nedorita. Acestea sunt 18, 19, 22, 23, 24 si 29 septembrie.
Sa vedem in continuare ce variante ne-au ramas, astfel incat activitatea noastra sa dea roade cat mai frumoase…
Alegeti data de 17 septembrie pentru a obtine favoruri importante, pentru a stabili relatii profitabile, insa operati cu mare, mare grija! Nu incercati sa fortati mana partenerului si veniti pregatit cu un plan de rezerva. In data de 20, programati activitatea pana in orele 16 si actionati in spiritul realismului si al practicului. Pentru 21 septembrie asigurati-va ca aspectele legale ale activitatii sunt bine puse la punct, acordati atentie in relatia cu autoritatile sau cu orice sustinator important si nu exagerati cu nimic. In data de 25 ale lunii, desi atmosfera generala poate fi mai tensionata, s-ar putea ca situatia sa fie in favoarea dumneavoastra daca dati dovada de ingeniozitate. Pentru 26 septembrie actionati cu mare grija pe teren relational si evitati impulsivitatea daca doriti sa obtineti rezultate frumoase. Data de 27 poate aduce cu usurinta implinirea visurilor dvs. daca va lasati intuitia sa zburde liber si nu neglijati aspectele practice. La fel pentru data de 28, dar in plus recomandam mare atentie la relatia cu sustinatorii (sponsorii), iar dorinta de a obtine mai mult trebuie tinuta sub control, cel putin in limitele… legale.

luna-5Luna plina: 30 septembrie

In general, cand este Luna plina nu recomandam sa incepeti noi proiecte sau sa faceti schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionati sau nu, orice ati face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a va confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).
In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!
In zorii zilei de 30 septembrie se formeaza opozitia luminatorilor pe axa semnelor cardinale Berbec-Balanta (casele I-VII pentru tara noastra). In configuratie este implicata Luna Neagra si careul celor doi grei, Uranus si Pluton, iar de la distanta asista Mercur si Saturn.
Asistam la un moment tensionat din punct de vedere relational, dar nu numai, cu atat mai mult cu cat dispozitorii luminatorilor (Marte si Venus) se afla si ei in relatie conflictuala.
Probabil este zadarnica recomandarea de a nu actiona in aceasta zi, dat fiind faptul ca toate aceste aspecte dinamice ne vor impinge sa ne urmam instinctele, sa ne opunem oricarei forme de dominare, manipulare sau manifestare dictatoriala si sa ne gasim curajul de a spune: “Destul!”. Pe de alta parte, ne-am putea surprinde pe noi insine in postura micului dictator, manipulator sau asupritor, incercand sa modelam atitudinea razvratita si colturoasa a celui cu care interactionam.
In orice postura ne-am afla, interactiunea cu celalalt va produce scantei mai mari sau mai mici, in functie de predispozitiile sugerate de harta natala a fiecaruia.
Aceste scantei pot reporni, insa, motorasul care pune in miscare mecanismul format din fricile, frustrarile si vulnerabilitatile noastre. Ele nu vor ezita sa se faca vizibile, iar constientizarea acestora si energia care rezulta de aici ar putea fi cel mai insemnat cadou pe care l-am putea primi de Luna plina.
In plina desfasurare de forte putem gasi pe nativii Berbec, Balanta, Capricorn si Rac, dar nici Scorpionii si Leii nu se vor lasa mai prejos.

luna-7Luna in descrestere: 1 – 15 septembrie

In general perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu va mai convin sau va sunt daunatoare. De asemenea este indicata pentru a actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa in niciun caz pentru lansarea acestora!
In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
Pentru activitatile descrise mai sus, recomandam sa evitati zilele de 2, 4, 8, 10, 11, 13 si 15 septembrie. In schimb, haideti sa vedem cum putem folosi cat mai intelept zilele ramase:
Prima zi de toamna se anunta frumoasa daca evitam excesele si nu ne supraestimam capacitatile. La fel, 3 septembrie poate fi o alegere convenabila pentru majoritatea activitatilor doar daca adaugam un strop de prudenta. In data de 5 am putea gasi suficienta putere in noi insine pentru a duce lucrurile la bun sfarsit dar trebuie sa fim constienti de fortele noastre (inclusiv cele fizice), de cele ale oponentului si sa incercam sa evitam impulsivitatea. 6 septembrie se anunta relativ linistit, bun pentru activitati de la care nu asteptam prea mult fiindca avem mersul Lunii in gol pe tot parcursul zilei (vezi explicatii mai jos). Ziua de 7 septembrie poate fi o alegere in regula daca reusim sa ne urmam intuitia/ visele/ aspiratiile/ etc. dar calcand cu picioarele inca pe pamant! Mai departe, in 9 septembrie, cred ca vom reusi sa materializam mai bine ceea ce ne-am propus, dar e de preferat sa facem asta pana la orele 14. In 12 septembrie putem realiza lucruri frumoase, mai ales in orele dupa-amiezii, iar in data de 14 este O.K. sa actionam doar dupa orele 12:30 si cu atentia marita la maxim.

Luna noua: 16 septembrie

In general Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contra-indicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Asteptati ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta pentru dvs.
Conjunctia celor doi luminatori are loc in semnul Fecioarei (casa I pentru tara noastra), unde il gasim inca si pe Mercur. Din ecuatie fac parte si Nodurile Lunare…
Momentul pare prielnic pentru a efectua putina ordine in mentalul nostru si in viata noastra cotidiana. Haideti sa ne debarasam de “obiectele” inutile care ne ocupa mintea si viata si apoi sa le “lustruim de praf” si sa le ordonam frumos pe cele care s-au dovedit utile de-alungul timpului sau care ar putea constitui baze solide pentru noi planuri.
Si fiindca este duminica si nu va putem recomanda sa mesteriti ceva prin casa, poate o idee ar fi sa concepeti, de exemplu, o lista cu ce aveti de facut in cursul saptamanii viitoare sau una cu resursele de care aveti nevoie pentru a demara un nou proiect. Iar pentru ca in intervalul orar 14:30 – 16:00 Luna are mers in gol, luati o pauza binemeritata si odihniti-va mentalul si fizicul.
Cand ne simtim emotional coplesiti de o situatie, se poate dovedi eficient sa scriem sau sa vorbim despre ceea ce simtim si apoi sa ne mutam atentia spre o analiza obiectiva a faptelor, adoptand metoda pasilor marunti. Sau, asa cum recomandam mai sus, sa ne mentinem ocupati, cel putin pe moment.
Probabil cei care au cea mai mare nevoie de aceste recomandari sunt nativii Fecioara, Pesti, Gemeni si Sagetator, dar si Scorpionii sau Taurii.

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina sau prin care doriti va detasati de concret, sa va relaxati. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel mai probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba. Pe de alta parte, puteti folosi acest moment in favoarea dvs. atunci cand doriti ca actiunea sa nu aiba efecte, adica repercursiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stiti ca urmeaza sa fiti disponibilizat).
Astfel de momente sunt:
1 sept. 23:01 – 2 sept. 8:37
4 sept. 14:05 – 18:41
5 sept. 21:54 – 7 sept. 7:09
9 sept. 13:58 – 19:49
12 sept. 0:58 – 6:00
14 sept. 8:13 – 12:30
16 sept. 14:25 – 15:55
18 sept. 14:30 – 17:45
20 sept. 16:11 – 19:33
22 sept. 19:45 – 22:20
25 sept. 0:18 – 2:32
27 sept. 6:33 – 8:23
29 sept. 5:34 – 16:13

Momentele exacte ale aspectelor Luna-Soare:

Trigon: 5 sept. ora 21:54 gr. 14 Taur-Fecioara si 25 sept. ora 6:57 gr. 3 Varsator-Balanta
Opozitie:
30 sept. ora 6:18 gr. 8 Berbec-Balanta
Cuadratura:
8 sept. ora 16:15 gr. 17 Gemeni-Fecioara si 22 sept. ora 22:41 gr. 1 Capricorn-Balanta
Sextil:
11 sept. ora 8:53 gr. 19 Rac-Fecioara si 20 sept. ora 16:11 gr. 28 Scorpion-Fecioara
Conjunctie:
16 sept. ora 5:10 gr. 24 Fecioara
Note:
- „Astrele predispun dar nu impun!”
- Acest material trateaza influentele Lunii la nivel individual, nu social.

de Diana Spinean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu