luni, 10 septembrie 2012

Istoria Reiki-ului tradiţional

Istoria Reiki-ului tradiţional promovată de americani începe cu sec. XIX, cu dr. Mikao Usui, care a trăit între 1856-1926. Este fondatorul sistemului Reiki Usui. Se spune că, deşi cunoştea magnetismul şi artele marţiale, dr. Mikao Usui a intrat într-o stare depresivă profundă şi de durată, din care nu putea să mai iasă, în jurul vârstei de 50 de ani. 
Ca urmare, a hotărât să se retragă pe muntele Kurama 21 de zile pentru mediatţie, post şi rugăciune. Acolo a trăit o experienţă care în limba sanscrită înseamnă sattorri, care e dificil de tradus. Unii consideră că se poate traduce prin “iluminare”; dar Mikao Usui nu a fost un iluminat. Se poate spune că a fost o conştientizare. În realitate, a fost mai mult decât o conştientizare şi mai puţin decât o iluminare. Am putea spune că a fost o experienţă mistică. În ultima dimineaţă, înainte de răsăritul soarelui, dr. Mikao Usui a văzut venind spre el un proiectil de lumină de un alb strălucitor. Lumina l-a lovit în zona frunţii şi pentru un timp şi-a piedut cunoştinţa. Apoi a văzut milioane de baloane multicolore şi, în final, simbolurile Reiki scrise ca pe un ecran. În timp ce vedea simbolurile primea informaţie în legătură cu ele despre modul cum activează energia vindecătoare. Era prima activare Reiki, redescoperită pe cale psihică, a unei metode antice. Dr. Mikao Usui a părăsit muntele Kurama cunoscând metoda de vindecare folosită de Iisus şi de Buddha. Urmare la această experienţă, şi-a dat seama că poate canaliza energia care avea alte caracteristici decât energia Ki pe care o cunoştea deja. Caracteristica principală a energiei Ki este că poate fi dirijată mental.
Coborând muntele, dr. Mikao Usui a experimentat 4 miracole:
  1. Şi-a rănit tălpile şi, instinctiv, s-a oprit şi şi-a aşezat mâinile pe ele. Palmele s-au încălzit şi tălpile s-au vindecat.
  2. După 21 de zile de post a mâncat normal la casa la care a ajuns, fără dureri de stomac.
  3. Femeia care servea în casă avea o durere de gât foarte puternică. Dr. Mikao Usui a vindecat-o prin plasarea mâinilor de o parte şi de alte a feţei.
  4. Întorcându-se la mănăstirea sa, a vindecat cu ajutorul mâinilor pe superiorul mănăstirii ţintuit la pat de o criză de artrită.
-----------------------

-->
  1. Istoricul şi modul de funcţionare a sistemului Reiki Usui (partea II)
În drumul său prin Japonia, dr. Mikao Usui l-a întâlnit pe Chojiro Haiashi, ofiţer în marină în rezervă, căruia i-a transmis întregul sistem Reiki. Dr. Mikao Usui a iniţiat peste 2000 de persoane, dintre care 18 au ajuns la rangul de maestru. Chojiro Haiashi a împărţit tehnica Reiki în 3 grade: I, II şi gradul de maestru. El a deschis o clinică în Tokio, unde a ajuns la d-na Hawaya Takata, ca pacientă, în 1935. La 90 de ani, era văduvă cu 3 copii şi, ca urmare a greutăţilor, se îmbolnăvise. Constatând pe propria piele binefacerile acestei metode de vindecare energetică, după ce a fost refuzată pentru că japonezii nu doreau ca Reiki să părăsească ţara, a reuşit să înveţe în 1937, ajungând la gradul II Reiki. Întorcându-se în Hawaii, a deschis o clinică în Kapao, cu rezultate foarte bune. În 1938, C. Haiashi i-a acordat gradul de maestru, mergând chiar el în Hawaii.
Apoi, d-na Takata a deschis al doilea centru de tratament. În 1941, la 10 mai, C. Haiashi şi-a oprit inima cu puterea gândului. Urma războiul şi nu voia să se implice.
D-na Takata a iniţiat în Reiki, în SUA, în Canada, şi apoi în Europa. A avut 22 de maeştri; a murit în 1980, la 11 decembrie, lăsând ca succesoare pe Phyllis Furumoto, fiica unuia din copiii săi.
Începând cu 1980, Reiki a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, încât astăzi se practică chiar şi în spitalele americane şi europene. Există societăţi de asigurare în Elveţia care rambursează costurile pentru tratamentele Reiki.
Se apreciază că la momentul acesta există milioane de practicanţi Reiki şi zeci de maeştri Reiki, organizaţi în şcoli, centre sau asociaţii.
Reiki se practică pe toate continentele, şi chiar dacă există diferenţe între Reiki practicat în diferite zone ale globului, el este acelaşi, la fel de benefic, pentru oamenii din întreaga lume, acţionând spre binele lor superior.
Accesul la Reiki este deosebit de facil, rapid şi sigur.
Se poate combina Reiki cu alte metode, cum ar fi: vindecarea cu ajutorul pietrelor preţioase, aromoterapie, meloterapie, sacroterapie etc.

Pentru cei care doresc terapie prin reiki, contra cost, ma puteti contacta la adresa de mail: transformarepersonala8@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu