marți, 19 martie 2013

ECHINOCTIUL DE PRIMVARA -SOARELE IN BERBEC – 20 MARTIE 2013 ,ORA 13:02, ORA ROMANIEI


Intrarea Soarelui in Berbec  aduce primavara , semnifica inceperea unui nou an astrologic , inceput marcat de un  moment de echilibru in care ziua devine egala cu noaptea, totul reinvie la viata  bucurandu-ne de energiile intense, profunde ale primaverii. Soarele in Berbec  aduce spontaneitate, vitalitate , curaj in actiunile noastre.
Ascendentul momentului intrarii Soarelui in Berbec este in Rac , un semn cardinal de apa ce  cu siguranta ne va orienta catre traditii, familie, compasiune . Daca Ascendentul este “lentila “ prin care vedem lumea exterioara , acest an astronomic ne pune la dispozitie o “lentila “  prin care putem vedea lumea cu emotiile , trairile , sensibilitatea , dramatismul ei. Racul este un semn feminin, sensibil  , vulnerabil,   puternic influentat de emotiile lui .Controlul emotiilor este o cerinta a accestui an astronomic , doar asa putem sa profitam de aceasta energie , altfel devenim victimile propriilor emotii iar nefericirea face parte din acest ton astral. Auto-disciplina si obiceiurile sanatoase pot sa ne ajute sa ne ocupam mai usor de reactiile noastre emotionale . Totusi, ascendentul in Rac este pe gradul 29, un grad anaretic numit si grad karmic.Energia acestui ascendent poate induce unele probleme in luarea deciziilor, versatilitate, un sentiment de urgenta , decizii luate in graba care nu permit intotdeauna un timp de gandire , de analiza. Un grad anaretic energizat de catre ascendent  ce reprezinta de fapt modul nostru  de exprimare arata ca vom oscila intre mai multele noastre emotii, sentimente, deciziile sunt greu de luat deoarece tot timpul poate aparea o emotie noua, o informatie noua. Descendentul in Capricorn  tot pe grad anaretic, karmic induce deasemenea un sentiment de urgenta in relatii, un sentiment ca limitele sunt peste tot si nicaieri .
Guvernatorul ascendentului este Luna in Rac in casa XII in conjunctie (fuziune ) cu centaurul 52975-Cyllarus . Luna ne vorbeste despre nevoile noastre primare (  hrana , adapost, securitate emotionala si materiala) , despre emotiile noastre primare , instinct, relatia cu mama , femeia . Luna este “ arborele vietii noastre “  in care trecutul “ traieste “ in prezent iar  amintirile , obiceiurile sunt surse importante pentru raspunsurile noastre instinctuale .Luna in Rac in casa XII indica o legatura puternica cu trecutul nostru, cu  familia , parintii . In casa XII , Luna pare a fi ascunsa in spatele unui nor iar din acest motiv , contexte inselatoare pot conduce la o viata sociala dificila , la secrete , mistere , ganduri ascunse  neavand curaj sa impartasim cu  altii ceea ce sufletul  nostru  vede , aude . Exista “ un soi de frica “ in mintea noastra care poate fi ca o bariera in dezvoltarea unor relatii cu ceilalti , legaturile de familie pot deveni mai dificile . Adesea , propriile emotii si sentimente pot fi enigme si pentru noi fiind destul de greu de exprimat . Putem simti ca sufletul nostru are  de dus o “ cruce mare “  iar compasiunea fata de ceilalti, ingrijirea lor este drumul cel mai scurt catre Dumnezeu. In cele din urma , o Luna in casa lui Neptun aduce  un ocean de iluzii emotionale dar in acelasi timp  poate fi un bun profesor care ne  intiaza in tainele sufletului , al dragostei nemarginite si neconditionate .
In mitologie , Cyllarus a fost un Centaur tanar , frumos , cu o coama de aur ce isi iubea nespus sotia , pe Hylonome (10370) . Ei erau nedespartiti , erau mai civilizati decat centaurii obisnuiti  si faceau eforturi pentru educatia lor . Pot fi comparati cu centaurii de rasa , distinsi prin ei insisi. In timp ce erau la o nunta , vinul consumat i-a facut pe centauri incontrolabili si au inceput lupta . Cyllarus a fost lovit mortal de o sulita si a murit in bratele sotiei lui ,  Hylonome . Exista doua versiuni ale mortii lui Cylarus , o versiune arata ca el a fost ucis in lupta , a doua versiune este cea in care el este lovit de o sulita care vine de nicaieri . In ambele variante , Hylonome este langa el dar ea nu-l poate salva .Ea se sinucide de durere cu sulita care l-a ucis pe Cyllarus . In astrologie , Centaurii  au o influenta de transformare . Energia lui Cyllarus este o combinatie intre neasteptat, surprinzator , perturbator, inovator, soc ( Uranus) , betie , tristete ,  confuzie , sacrificiu, altruism,  (  Neptun) si Pluto –transformare , moarte .
Cyllarus pune in evidenta teme, lucruri care se intampla din senin, fara nici o programare , fara o cauza aparenta atat in bine cat si in rau . Manifestarea din senin a unor lucruri conduce la extinderea rezultatelor si asupra celor din preajma , in relatii , cercuri sociale sau in alte domenii de viata . Cyllarus a ales sa lupte  chiar daca initial a venit la o petrecere iar aceasta lupta i-a adus moartea . Acolo unde apare Cyllarus proeminent prin aspecte este important sa fim constienti de alegerile noastre deoarece ele nasc consecinte imprevizibile care ii ating intr-un mod profund si pe cei dragi . Tema principala a lui Cyllarus ramane Hylonome care alege sa indure aceeasi soarta tragica ca si a lui . Am putea sa-l vedem pe Cyllarus ca o victima a propiiilor alegeri , o metafora a incetarii unei relatii de suflet dar care nasc consecinte socante pentru ceilalti .  El a iubit-o foarte mult pe Hylonome dar a ales gresit ( sa lupte ) si a murit , a pierdut iubirea ,  viata . In sinastrii (compararea a doua harti  ) , conjunctia Cyllarus –Hylonome poate arata o relatie de suflet , o relatie de reunire a doua suflete pereche .
Cu Luna in Rac in conjunctie cu Cyllarus in Rac ,lucrurile care vin din senin pot fi legate de familie , parinti , secrete , femei , dusmani ,  pasiuni ascunse , acestea pot schimba o stare initiala .  Este o energie ce indica schimbari ale spiritului si psihicului nostru dar si a modului in care privim spiritualitatea . In acest an astronomic poate aparea schimbarea starii noastre emotionale  datorita unei  iubiri, pasiuni ascunse , dar trebuie sa devenim constienti  ca nu tot ce este “ ascuns “ are ceva bun pentru noi . Este important sa luam in calcul  toate consecintele posibile ale unei actiuni , decizii  care nu trebuie sa fie bazate prea mult pe emotii deoarece putem gresi devenind astfel propriul nostru  dusman .Sentimentele si raspunsurile  emotionale sunt conditionate de trecut  iar din acest motiv este important  sa facem parte cu trecutul ,  cu  toate conditionarile impuse de trecut. Aceasta conjunctie aspectata provocator de Uranus , Marte in Berbec si de Pluto in Capricorn arata ca nu trebuie sa facem gesturi marete , sa devenim eroi deoarece lucrurile pot conduce catre un final nefericit cu impact si asupra celorlalti .
Careul in T cu Uranus in Berbec  focar si  Luna in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn anunta unele schimbari dramatice. Uranus  este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui. “ Neasteptatul, imprevizibilul “ sunt imbolduri  interioare puternice  pentru a descoperi cine suntem cu adevarat. Luna in Rac in careu cu Uranus in Berbec in conjunctie cu Marte tot in Berbec conduce la o nevoie constienta de ceva nou, un alt stil de viata, un alt loc de munca, alte relatii, este o nevoie de independenta in viata fiecaruia dintre noi care nu tine seama de nimic, nici de responsabilitati asumate, este o credinta vie ca avem dreptul sa facem orice. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre , cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Luna in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn induce emotii intense , profunde , putem experimenta un fel de transformare si o eliberare de emotiile pe care le-am reprimat sau ignorat . Aceasta influenta astrologica ar putea provoca schimbari majore in viata  ,cum privim  o relatie iar tansformarea personala poate veni prin intermediul  unei femei  sau a unui partener de suflet . Impulsivitatea poate deschide destul de usor “usa” experientelor necunoscute, a intamplarilor misterioase , este un timp al luptei pentru putere. Energia indusa de acest Careu in T cardinal nu este deloc blanda cu noi ,   starea de tensiune indusa de acesta uriasa energie  ne poate face sa luam unele hotarari pripite in viata personala,  o stare hranita continuu cu constrangeri de tot felul poate exploda in aceasta perioada , asadar mare atentie , neprevazutul  face parte din aceasta energie si cel mai bine ar fi sa incercam sa ne controlam sensibilitatea si nevoia imensa de libertate.
Soarele in Berbec ( cum stralucim ) in aspect de careu (provocari ) cu asteroidul 52872 Okyrhoe ( atacuri personale ) arata ca putem intui destul de clar ce schimbari trebuie sa facem in urmatoarele luni dar cu siguranta ca este necesar sa stim doar noi  ce vrem  sa schimbam  in viata voastra. Nu trebuie uitat ca in  mitologie , Okyrhoe a fost fiica lui Chiron si Chariklo , ea cunoastea arta profetiei dar din cauza ca a dezvaluit omenirii planurile Zeilor,  ea a fost transformata intr-o iapa . Critica , atacul personal pot veni la locul de munca , din partea colegilor , sefilor  dar este important sa ne aparam principiile , convingerile, sa stam in picioare pentru crezurile noastre .
Tot Soarele in Berbec este in careu cu Hades ( tot un Pluto ) si poate aduce in lumina tot ce este neplacut ,inutil, situatii ce dezgusta , situatii “ murdare “ , toate lucrurile urate si sinistre . Totusi , avem aici si o parte buna a acestui aspect in sensul ca putem renunta mai usor la aceste situatii de viata . Hades este o energie in acord deplin cu Legea lui Murphy: “ Daca mai multe lucruri pot merge prost , vor merge in cea mai defavorabila secventa “.  Este important sa schimbam ceea ce este disfunctional in viata noastra , cu cat vom persista mai mult in situatii inutile cu atat calitatea vietii noastre se distruge si suntem condusi tot catre confruntarea cu problemele adanc ingropate in noi insine dar sub o alta forma .
Intrarea Soarelui in Berbec aprinde “ un foc “ sub fiecare dintre  noi ce ne incurajeaza sau forteaza sa actionam. Poate fi acea scanteie pentru lucruri spontane , indraznete , pasionale , sa incercam lucruri noi. Dar este important totusi sa ne asumam riscuri bine calculate , doar asa vom resusi sa devenim “ pionerii acestei energii de foc “. Berbecul este primul semn zodiacal,  in consecinta , aceasta energie ne da posibilitatea sa rezolvam problemele intr-un mod independent  , optimist .
Simbolul Sabian pentru gradul 1 Berbec este “  O femeie s-a ivit din ocean ; o foca o imbratiseaza .”Este un simbol in deplin acord cu noi inceputuri lasand in urma trecutul . Lucrurile se schimba , oamenii se schimba , situatiile de viata se incheie , este de fapt o noua viata si ceea ce face parte din viata . Doar eliberandu-ne de vechi putem imbratisa din tot sufletul ceva nou iar Soarele in Berbec ne spune ca ne poate asista in aceasta directie  daca vom putea sa ne controlam emotiile (ocean) . Este un simbol al renasterii , al primaverii , al unui nou inceput .
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu