miercuri, 3 aprilie 2013

Influentele Lunii in aprilie 2013

Luna-bonatti
Guido Bonatti, De Astronomia Libri X (Basel, Nicolaus Pruknerus, 1550)

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o ne asiguram cel putin un climat general armonios pentru activitatea in cauza.
Tot ce trebuie sa facem, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabilim ce asteptari avem de la activitatea pe care dorim sa o intreprindem in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegem acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile noastre.
Mai departe, in ceea ce priveste alegerea unei anumite zile, sa retinem faptul ca nu exista date faste si nefaste, ci doar zile in care lucrurile pot decurge mai greu sau mai usor in directia implinirii scopurilor noastre.
Recomandarile de mai jos sunt concepute in ideea ca fiecare dintre noi doreste sa-si optimizeze eforturile, mai ales atunci cand vorbim de o activitate insemnata, cum ar fi incheierea unui contract important, a unei casatorii, lansarea unui business, programarea unei intalniri semnificative s.a.m.d. Din acest motiv, zilele in care climatul astral se anunta foarte tensionat sau in care Luna are mers in gol (vezi detalii mai jos) nu sunt comentate – dar aceasta nu inseamna ca pe parcursul lor ar trebui sa ne izolam la domiciliu de teama vreunui pericol iminent! In zilele respective trebuie doar sa fim mai prudenti si de regula sa ne ocupam de activitatile noastre obisnuite.

luna-7Luna in descrestere: 1-9 si 26-30 aprilie

In general, perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin sau ne sunt daunatoare. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa, in niciun caz, pentru lansarea acestora!
In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
In functie de specificul activitatii pe care dorim sa o desfasuram, putem alege, din intervalul cu Luna in descrestere, urmatoarele zile:
  • 4 aprilie: e recomandat sa programam activitatea dupa orele 11:40, cand Luna isi inceteaza mersul in gol. Avem o zi potrivita in special pentru activitati in care trebuie sa demonstram obiectivitate, hotarare, inventivitate, bune abilitati de comunicare sau de utilizare a tehnologiilor. In general, este vorba de proiecte ce trebuie gandite inginereste, la propriu sau la figurat (Luna in Varsator). Dar, ziua este mai degraba potrivita pentru a testa proiectul in cauza in scopul de a repara eventualele disfunctii (Luna urmeaza sa aplice spre un careu cu Saturn”retrograd”).
  • 5 aprilie: aceleasi recomandari ca si mai sus.
  • 6 aprilie: programati activitatea dupa orele 16, cand Luna isi inceteaza mersul in gol. Ziua este potrivita pentru activitati care necesita inspiratie, simt artistic, calitati empatice, care solicita un compromis si care dorim sa evolueze nici prea rapid dar nici prea lent. Recomandam mai mult pragmatism decat de obicei (Luna conjuncta cu Neptun).
  • 7 aprilie: poate fi o zi potrivita pentru a cauta inspiratie, indrumare sau ajutor. Astfel putem cere sfatul unui mentor in privinta activitatii pe care o desfasuram sau putem obtine un imprumut financiar. Atentie in schimb la chestiunile juridice, la promisiuni si excese (Luna traseaza un careu spre Jupiter si aplica spre Mercur).
  • 8 aprilie: o zi potrivita in special pentru deplasari, tranzactii si activitati in care avem nevoie de indemanare (Luna conjuncta cu Mercur).
  • 27 aprilie: actionati dupa orele 14:30. Orice am face, recomandarea este sa nu exageram, ci sa privim realist si prudent orice promisiune pe care o facem sau o primim. Sa evitam deplasarile pe distante lungi, speculatiile si incheierile de contracte (Luna in Sagetator in careu cu Neptun).
  • 29 aprilie: actionati dupa orele 15:20, cu atentie la cadrul administrativ in care se desfasoara activitatea si la cerintele institutiilor implicate, daca este cazul (Luna aplica spre conjunctia cu Pluton). Altfel, este o zi favorabila pentru a consolida sau pentru a duce la bun final activitatea propusa (Luna in trigon cu Soarele si Marte), cu atat mai mult daca primim sustinerea unor persoane influente sau/si ne depasim temerile.

luna-0Luna noua: 10 aprilie

In general, Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.
In aceasta zi, la orele pranzului, are loc conjunctia luminatorilor in semnul Berbec, casa a X-a in tema lunatiei[1]. Mai mult, se formeaza de fapt un Stellium in acest semn, la care participa Marte si Venus alaturi de Soare si de Luna.
Efectele lunatiei dureaza o luna de zile, pana la urmatoarea Luna noua. Iata ce am putea resimti in acest interval si cum am putea gestiona influentele:
La nivel individual, fiecare vom resimti influentele acesteia in sectoare diferite ale vietii, in functie de propria harta natala, insa numitorul comun este existenta unui impuls foarte puternic de a obtine ceea ce ne dorim, intrand in competitie pentru obiectul dorintelor noastre (persoana, job, suma de bani, pozitie sociala, etc.) sau atragandu-l in viata noastra, intr-un fel sau altul. Impulsul cel mai puternic va fi resimtit de catre Berbeci, Balante, Raci si Capricorni si de cei care au Ascendentul sau Luna in aceste semne.
Insa, momentul de Luna noua este potrivit mai degraba pentru reflectie decat pentru actiune, asa ca propunerea este sa ne luam un moment pentru a constientiza care sunt nevoile din spatele dorintelor noastre aprige si ce putem face pentru a ni le implini (atunci cand Luna este in faza de crestere). Deznodamantul poate fi unul fericit, atat timp cat stim ce ascund pulsiunile noastre.
La nivel social, se pot pregati planuri privind schimbari la nivelul conducerii sau la reputatia si imaginea natiunii (casa a X-a), care s-ar putea vrea „cosmetizata” intr-un mod cam fortat…
Competitia la nivel inalt ar putea fi mai apriga decat in perioada care a trecut, iar figurile feminine si parteneriatele (sau destramarea lor) ar putea juca un rol important. De asemenea, implicarea organismelor financiar-monetare ar putea fi mai accentuata.
Efectele se pot rasfrange in special asupra relatiei tarii noastre cu partenerii sai (sau cu inamicii declarati, vezi casa a VII-a, care il contine pe Pluton), de unde pot aparea tensiuni si constrangeri pentru a se lua anumite decizii, in spatele unei imagini mai mult sau mai putin diplomate.
Posibilele evenimente pot aparea brusc si pot evolua cu rapiditate.

luna-3Luna in crestere: 11-24 aprilie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.
In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.
In functie de necesitatile actiunii demarate, zilele favorabile din intervalul cu Luna in crestere, pot fi utilizate optim astfel:
  • 13 aprilie: actionati fie inainte de orele 15:30, fie dupa orele 17:15, cand Luna nu mai are mers in gol. Alegeti prima varianta pentru activitati cu un grad ridicat de pragmatism, in special cele financiare, agricole sau care trebuie sa reziste, in timp, la fluctuatii (Luna in Taur in sextil cu Mercur). Alegeti a doua varianta pentru activitatile intelectuale si pentru cele pe care dorim sa le incheiem foarte repede - avem nevoie de o vigilenta sporita in cazul in care semnam acte sau incheiem diverse intelegeri, fiindca exista riscul sa ne inselam sau sa fim inselati din cauza lipsei de atentie (Luna in Gemeni in careu cu Neptun).
  • 14 si 15 aprilie: zile favorabile pentru desfasurarea unei game diverse de activitati (Luna conjuncta cu Jupiter, aplica spre sextile cu Soarele, Marte si Venus). Se mentine, insa, aceeasi atentionare in privinta vigilentei ca si in ziua precedenta.
  • 16 aprilie: favorabila pentru proiecte destinate femeilor (in special varstnicelor), pentru activitati artistice, mondene, romantice sau cu iz retro, vintage (Luna in Rac intr-o configuratie „Zmeu” cu Venus, Neptun si Saturn). Pot aparea, insa, provocari in comunicare si deplasari sau la incheierea unor intelegeri, schimbari de program sau manifestari de revolta (Luna in careu cu Mercur si Uranus).
  • 21 aprilie: prielnica pentru desfasurarea oricaror tipuri de activitati (Luna traseaza trigoane spre Soare, Marte, Venus), atat timp cat ne mentinem treaza atentia si ne pastram simtul masurii si al realitatii (Luna in opozitie cu Neptun).
  • 23 aprilie: actionati dupa orele 10:30, cand Luna nu are mers in gol. Sunt sustinute in special activitatile intelectuale, diplomatice si artistice sau orice activitate in care abilitatile relationale ne sunt solicitate. Dupa-amiaza spre seara pot aparea schimbari bruste de situatie si cooperarea poate deveni mai dificila (Luna in Balanta, aplicand spre opozitia cu Uranus).

luna-5Luna plina: 25 aprilie

In general, cand este Luna plina nu este recomandabil sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionam sau nu, orice am face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a ne confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu noi insine).
In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!
Spre finalul zilei are loc opozitia luminatorilor, pe axa semnelor Taur – Scorpion, si o mica eclipsa partiala de Luna care este vizibila in intregime de pe teritoriul tarii noastre.
Eclipsa de regula accentueaza natura dinamica a Lunii pline, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim si mai prudenti decat de obicei in tot ce intreprindem. Atentionarea este pentru toti, dar in special pentru nativii Taur, Scorpion, Leu si Varsator, pentru cei care au Luna sau Ascendentul in aceste semne.
In configuratie sunt implicate Saturn, Pluton,Venus (aspecte aplicante), Marte si Neptun (aspecte separante).
Intrebare: daca am sti ca urmeaza sa facem pana la una din rotile masinii pe care o conducem, ce am face?
Timp de cateva zile, Luna plina aduce in lumina “reflectoarelor” un anumit sector al vietii, diferit de la om la om[2]. Dar indiferent de sectorul vizat, elementul comun al efectelor acesteia ar putea fi senzatia (sau chiar actiunea) de infranare a unei activitati in care ne-am lansat cu speranta si entuziasm, a unei porniri pline de elan care acum este stopata de cineva sau ceva sau doar ne mai tempereaza putin.
Poate fi vorba de interventia unei persoane mai in varsta, cu mai multa experienta, a unei autoritati sau a cuiva pe care il percepem a fi mai influent sau mai puternic decat noi. Sau pot fi propriile noastre lipsuri sau temeri cele care ne determina sa “dam inapoi”.
Senzatia / intamplarea poate creea, in cel mai fericit caz, un conflict interior minor, insa in functie de importanta pe care o acordam rezultatelor activitatii respective, acesta poate lua forma impotrivirii, a revoltei si chiar a ripostelor fizice.
In orice caz, desi situatia poate fi foarte frustranta, avem intotdeauna optiunea de a o vedea asa cum este, si anume: o experienta constructiva. Nu intalnim un obstacol in calea proiectelor noastre, ci dam un test de fezabilitate care ne ofera oportunitatea sa reparam si sa consolidam ce este subred. Sa incercam, asadar, sa cooperam cu situatia si cu persoanele implicate, sa gasim hazul situatiei si sa nu ne luam prea in serios!
…Si ma intorc la intrebare: daca stim ca e posibil sa facem pana la una din rotile masinii, i-am face un control inainte de a porni la drum? Si daca se intampla sa o facem oricum, ne-am opri sa schimbam roata sau ne-am incapatana sa conducem in continuare pe pana?

Alte informatii utile

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)
Intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) reprezinta momente de timp in care pare ca facem totul degeaba. Nu este recomandabil sa incepem o lucrare noua sau sa investim, pentru ca probabil nu se va finaliza la parametri doriti. Cel mai bine este sa urmam rutina cu care suntem obisnuiti, sa ne relaxam, sa meditam. Pe de alta parte, putem folosi acest moment in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).
Momentele in care Luna are mers in gol sunt:
1 apr. 7:59 – 2 apr. 8:35
3 apr. 13:34 – 4 apr. 11:41
5 apr. 20:21 – 6 apr. 16:00
10 apr. 19:24 – 11 apr. 6:21
13 apr. 15:30 – 17:12
15 apr. 22:41 – 16 apr. 5:49
18 apr. 15:30 – 18:13
20 apr. 0:05 – 21 apr. 4:08
22 apr. 9:02 – 23 apr. 10:24
24 apr. 15:11 – 25 apr. 13:25
26 apr. 11:56 – 27 apr. 14:31
29 apr. 7:36 – 15:21
Aspecte exacte Soare-Luna:
Trigon: 1 apr. 0:13 Sagetator-Berbec si 21 apr. 6:22 Fecioara-Taur.
Cuadratura: 3 apr. 7:36 Capricorn-Berbec si 18 apr. 15:30 Rac-Berbec.
Sextil: 5 apr. 15:10 Varsator-Berbec si 15 apr. 21:35 Gemeni-Berbec.
Conjunctie: 10 apr. 12:35 Berbec.
Opozitie: 25 apr. 22:57 Scorpion-Taur; eclipsa partiala de Luna: 23:09.

[1] Coordonatele folosite sunt cele ale Bucurestiului, iar sistemul de case este Whole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu