marți, 4 iunie 2013

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Luna in descrestere: 1-7 si 24-30 iunie

Perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu ne mai convin. De asemenea, este indicata pentru actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa, in niciun caz, pentru lansarea acestora! Tot acum se pot face si imprumuturi bancare. In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.
1 iunie: putem finaliza cu bine activitatile in care ne implicam astazi, dar este recomandat sa ne asiguram ca nu comitem, fara sa vrem, vreun abuz si ca ne manifestam grijuliu in relatia cu partenerii si sustinatorii. De asemenea, sa ne asiguram ca toate cerintele legale (si daca e cazul si estetice) ale actiunii in cauza sunt indeplinite (Luna in Pesti aplica spre careuri cu Jupiter si Venus).
2, 3 si 4 iunie: pana in dupa-amiaza zilei de 2 iunie ne aflam sub influenta configuratiilor planetare din ziua precedenta, dupa care ritmul derularii evenimentelor pare ca se accelereaza. Ne putem simti mobilizati sa actionam, iar rezultatul poate fi  pozitiv in ciuda peripetiilor. Sa fim atenti la tot ce inseamna comunicare si studiu, acte, tranzactii si deplasari (Luna in Berbec aplica spre un sextil cu dispozitorul sau, spre careu cu Mercur si Pluton retrograd, conjunctie cu Uranus si incheie seria de aspecte cu sextile spre Soare si Jupiter).

5 si 6 iunie: in aceste zile lucrurile s-ar putea misca mai greu, cerandu-ni-se rabdare si prudenta. Am putea fi nevoiti sa facem doi pasi inapoi pentru a revizui sau repara chestiuni mai vechi, actiune care, desi frustranta, este binevenita acum. Ne-am putea usura munca daca solicitam ajutorul partenerului, daca ne informam corect, ne urmam intuitia si suntem  mai sociabili si mai diplomati. Atentie sporita la relatia cu persoanele in etate sau mai experimentate decat noi! (Luna in Taur aplica spre sextile cu Venus, Neptun, Mercur, spre opozitie cu Saturn retrograd si NN si spre un trigon cu Pluton retrograd).

7 iunie: astazi putem gasi mai multa energie, dibacie si inspiratie pentru a realiza ceea ce ne-am propus, insa este important sa ramanem atenti, focalizati si sa realizam activitatile una cate una, pe rand (Luna in Gemeni aplica spre conjunctie cu Marte, spre careu cu Neptun si sextil cu Uranus)…

24 si 25 iunie inainte de pranz: pot aparea schimbari neprevazute si neplacute in programul nostru, dar speranta mea este ca vom constata ca suntem mai spontani si mai inventivi decat am fi crezut. S-ar putea ca planul (senti)mental sa aiba nevoie un dus rece, revigorant. Atentie speciala in relatiile de parteneriat si in deplasari, precum si la chestiuni de ordin administrativ, acte, tranzactii, actiuni de informare si negociere (Luna in Capricorn in careu cu Uranus, aplica spre opozitii cu Mercur si Venus).

25 iunie dupa pranz, 26 si 27 iunie inainte de pranz: activitatile in care ne implicam acum ne pot provoca sa demonstram mai multa determinare, inventivitate, obiectivitate si autocontrol. Situatia poate fi resimtita ca si un test de anduranta. Inginerul sau mecanicul din noi ar putea iesi la iveala in aceste momente pentru a repara, reconditiona sau reproiecta, la propriu sau la figurat, ceva de care avem nevoie. Daca alegem benevol sa ne implicam in astfel de activitati, ne vom usura semnificativ munca (Luna in Varsator aplica spre careu cu Saturn retrograd, sextil cu Uranus si in final trigon cu Marte).

27 iunie dupa pranz, 28 si 29 iunie: proiectele intreprinse in aceste zile se vor derula cel mai probabil asa cum ne dorim, aducandu-ne rezultatele sperate. Trebuie doar sa avem grija la detalii si sa nu ne risipim energia implicandu-ne in prea multe activitati deodata. Daca invatam sa ne dozam corect eforturile, nimic nu va sta in calea succesului nostru (Luna in Pesti aplica pe rand spre trigoane cu Jupiter, Saturn retrograd, Soare si Mercur retrograd, spre conjunctie cu Neptun, sextil cu Pluton re. si careu cu Marte).

30 iunie: actiunile intreprinse in ultima zi a acestei luni pot lua o amploare neasteptata. Am speranta ca diplomatia, grija pentru celalalt si simtul nostru estetic vor indulci situatia si, daca este cazul, vor restabili armonia in relatia cu persoanele importante, a caror implicare conteaza pentru noi. Atentie sporita in calatorii, sport, tranzactii si intocmiri de acte! (Luna in Berbec aplica pe rand spre careuri cu Jupiter, Soarele, Pluton retrograd si, in final, spre Mercur re.; spre trigon cu Venus, conjunctie cu Uranus si sextil cu Marte).

luna-0Luna noua: 8 iunie

In general, momentul de Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contraindicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Este indicat sa asteptam ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta.
Daca am avut o perioada mai aglomerata si ne-am implicat intr-o diversitate de activitati, consumandu-ne energia intr-un mod mai mult sau mai putin constructiv, acum ar fi un moment bun sa luam o pauza de gandire. Sigur ca vom ramane activi, dar este de preferat ca in aceasta zi sa ne focalizam energia doar inspre planul mental.
Presimtirile, ideile si informatiile pe care le capatam acum sunt valoroase si ar trebui sa le notam pentru ca isi vor dovedi utilitatea la un moment dat. De asemenea, intalnirile private si discutiile cu persoane importante, care ne-ar putea ajuta in proiectele noastre, se pot dovedi avantajoase.
In orice caz, recomandarea este sa ne luam timpul necesar pentru a schita mental urmatorul nostru proiect. Sa ne informam si sa ne pastram deschisi si flexibili pentru ca nu se stie de unde vom primi sustinere, sau cel putin idei in a ne concretiza mai tarziu planurile.
Momentul de Luna noua si intervalul aflat sub influenta acesteia (aproximativ  o luna de zile), este important in special pentru nativii Gemeni, Pesti, Sagetator si Fecioara, dar nu numai.
(In seara zilei in discutie se perfecteaza conjunctia luminatorilor in semnul Gemeni. Luna s-a separat de curand din conjunctia cu Marte, careul cu Neptun re. si sextilul cu Uranus, urmand sa se intalneasca in final cu Jupiter, dupa ce-si ia ramas-bun de la Soare. Dispozitorul lunatiei, Mercur, este in Rac).

luna-3Luna in crestere: 9-22 iunie

Perioada de crestere a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea proiectelor sau dezvoltarea lor. In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari si interventiile chirurgicale.
9 iunie: este o zi favorabila pentru a intreprinde cu succes orice activitate importanta pentru noi, in special daca actionam pana la orele pranzului. De asemenea, poate fi o zi numai buna pentru actiuni filantropice, sport, jocuri sau… relaxare (Luna in Gemeni aplica spre conjunctie cu Jupiter).

10 si 11 iunie: sunt zile potrivite pentru activitati desfasurate in parteneriat. Putem materializa colaborari la care speram mai demult, putem sustine (re)negocieri, putem restabili contactul cu colaboratori mai vechi sau… putem renunta la o colaborare, daca asta este ceea ce ne dorim. Ar putea fi necesar sa punem punctul pe “i” cu riscul de a cauza un mic cutremur relational. Tranzactiile si studiile sunt facilitate (Luna in Rac aplica spre trigoane cu Saturn si Neptun retrograde, spre conjunctie cu Venus si mai tarziu cu Mercur, dar si spre careuri cu Uranus si Pluton re.).

12, 13 si 14 iunie: activitatile demarate acum au sanse de reusita doar daca ne mobilizam pentru a depasi un prag critic (descurajare, intarziere, lipsuri sau disfunctii). Este important, totusi, sa nu fortam orbeste lucrurile, ci sa inaintam prudent, oprindu-ne pentru reparatii sau revenind asupra unor etape ori de cate ori este necesar. Sa avem incredere ca vom ajunge la rezultatul dorit daca suntem suficient de seriosi si determinati! (Luna in Leu aplica spre careu cu Saturn retrograd, spre trigon cu Uranus si sextile cu Marte, Soare si in final cu Jupiter).

15 si 16 iunie: inainte de a ne lansa in vreo actiune, sa fim vigilenti si sa ne asiguram ca nu vom irosi energie si resurse in proiecte care nu ne reprezinta sau care par ireal de atractive. Am putea constata mai tarziu ca super-oferta consta intr-un gard vopsit pe dinafara si un leopard bonus! Pe de alta parte, sa nu uitam sa apelam la toleranta daca situatia ne starneste peste masura simtul critic (Luna in Fecioara traseaza sextile spre Saturn retrograd, Venus si Mercur, trigon spre Pluton re. si aplica spre opozitie cu Neptun re. si spre careuri cu Marte, Soare si Jupiter).

17, 18 si 19 iunie inainte de pranz: daca ne hotaram sa demaram activitati importante in aceste zile, atunci va fi necesar sa scoatem la iveala abilitatile empatice si de negociere pe care le avem in dotare. Rezultatul poate fi cel asteptat, insa nu-l vom obtine fara tam-tam, cel mai probabil in plan relational. In orice caz, la final, am speranta ca vom putea fi mandri de noi insine, in ciuda parcursului sinuos (Luna in Balanta aplica spre careuri cu Pluton retrograd, Uranus si cuplul Venus-Mercur, dar si spre trigoane cu Marte si cu perechea Soare-Jupiter).

19 iunie dupa pranz, 20 si 21 iunie inainte de pranz: sunt zile potrivite pentru a realiza sapaturi, la propriu sau la figurat, si pentru a ne intoarce atentia spre chestiuni lasate nerezolvate candva. Desi procesul in sine ar putea fi la fel de placut ca si scuturarea unor paturi prafuite sau scormonirea unui tomberon, rezultatul obtinut cred ca ne va bucura sau cel putin ne va aduce un plus de informatie valoros (Luna in Scorpion aplica spre conjunctie cu Saturn retrograd, spre sextil cu Pluton re. si trigoane cu Neptun, Venus si Mercur).

21 iunie dupa pranz si 22 iunie: in actiunile intreprinse acum ar fi bine sa ne fortificam si sa ne dozam bine fortele, sa ramanem realisti in demersul nostru, sa ne folosim creativitatea, spontaneitatea si sa nu asteptam neaparat sustinere din exterior. Atentie speciala in deplasari, sport si chestiuni juridice (Luna in Sagetator aplica spre careu cu Neptun retrograd, spre sextil cu Uranus si opozitii cu Marte si Jupiter).

luna-5Luna plina: 23 iunie

In general, cand este Luna plina nu este recomandat sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante. Fie ca dorim sau nu, actiunile noastre vor atrage atentia si va exista o mare probabilitate ca tensiunile acumulate sa rabufneasca acum. In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare si eforturile fizice prea mari. Atentie, pericol de accidentare!
In aceste zile, s-ar putea ca trecutul cu fantasmele lui sa dea navala peste noi, facandu-ne mai melancolici. Daca avem si spectatori, situatia poate fi resimtita ca fiind cel putin stanjenitoare. A ne manifesta stangaci sau lipsiti de tact ar putea fi de inteles acum, insa totusi… sa nu intindem coarda reactionand intr-un mod prea grosolan sau, din contra, exagerat de timorat.
Sa intelegem ca fantasmele trecutului nu revin fara motiv si nu este cazul sa le ignoram, dar  nici sa ne razboim cu ele. Mai bine le invitam la un five o’clock si incercam sa intelegem care e scopul pentru care ni se infatiseaza tocmai acum.
O persoana familiara noua, mai experimentata, ne-ar putea oferi o lectie importanta.  Poate fi un moment potrivit pentru a intelege o experienta mai veche si a ne desprinde emotional de aceasta…
Semnele cardinale – Capricorn, Rac, Berbec si Balanta – sunt cele vizate de Luna plina, insa probabil ca nimeni nu va ramane insensibil la aceasta configuratie.
(Opozitia luminatorilor se realizeaza in dupa-amiaza zilei in discutie, pe axa semnelor Capricorn-Rac. Imediat dupa acest moment Luna aplica spre sextile cu Saturn si Neptun retrograde, spre conjunctie cu Pluton re. si careu cu Uranus, iar in final spre opozitii cu Mercur si Venus).

Alte informatii utile

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)
Despre intervalele cu Luna fara directie (“void of moon”) se spune ca ar fi momente de timp in care pare ca facem totul degeaba, existand o mai mare probabilitate ca activitatea sa nu se finalizeze la parametri doriti. Recomandarea obisnuita este sa ne urmam rutina, sa ne relaxam, sa meditam. Pe de alta parte, putem folosi aceste momente in favoarea noastra atunci cand dorim ca actiunea sa NU aiba efecte, adica repercusiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stim ca urmeaza sa fim disponibilizati).
Mai sus, in prezentarea zilelor, am tinut cont si de aceste momente, insa le-am gandit in functie de contextul astral al zilei in discutie. Dar, pentru cei care doresc sa le utilizeze izolat, iata lista completa a momentelor cu Luna fara directie din luna calendaristica curenta:
  • 2 iun. 7:30 – 9:33
  • 4 iun. 9:08 – 18:53
  • 5 iun. 16:24 – 7 iun. 6:31
  • 9 iun. 11:28 – 19:15
  • 11 iun. 0:14 – 12 iun. 7:57
  • 14 iun. 14:14 – 19:25
  • 17 iun. 0:25 – 4:18
  • 19 iun. 6:55 – 9:38
  • 20 iun. 22:16 – 21 iun. 11:30
  • 23 iun. 10:08 – 11:08
  • 25 iun. 5:23 – 10:26
  • 26 iun. 16:08 – 27 iun. 11:31
  • 29 iun. 3:16 – 16:06
Aspecte exacte Luna-Soare:
  • Sextil: 3 iun. ora 9:47 gr. 13 Berbec-Gemeni si 14 iun. ora 6:13, gr. 24 Leu-Gemeni;
  • Conjunctie: 8 iun. ora 18:56, gr. 19 Gemeni;
  • Cuadratura: 16 iun. ora 20:23, gr. 26 Fecioara-Gemeni si 30 iun. ora 7:54, gr. 9 Berbec-Rac;
  • Trigon: 19 iun. ora 6:14, gr. 29 Balanta-Gemeni si 27 iun. ora 22:12, gr. 7 Pesti-Rac;
  • Opozitie: 23 iun. ora 14:32, gr. 3 Capricorn-Rac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu