vineri, 26 iulie 2013

STEAUA LUI DAVID SAU MARELE SEXTIL -29 IULIE 2013 – “ O AGHEASMA COSMICA”

astro_2gw_427_29_iulie.66931.12332
In astrologie, Steaua lui David sau Marele sextil se formeaza destul de rar, aduce oportunitati sortite, facilitati de comunicare, se naste un rege, un mesia.
Streaua lui David din 29 iulie 2013 este formata din planetele: Luna in Taur, Jupiter si Marte in Rac, Venus in Fecioara, Saturn in Scorpion, Pluto in Capricorn, Neptun in Pesti,  avem un amestec benefic al apei ( Racul, Scorpionul, Pesti) cu elementele de pamantl ( Taur, Fecioara, Capricorn). Fiecare planeta face un aspect de sextil ( 60 grade) cu cealalta, trei aspecte de opoozitie ( Luna in Taur in opozitie cu Saturn in Scorpion, Jupiter in conjunctie cu Marte in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn, Venus in Fecioara in opozitie cu Neptun in Pesti) si  sase trigoane-aspecte benefice de 120 grade( Luna in Taur in trigon cu Venus si cu Pluto in Capricorn; Jupiter in Rac in trigon cu Saturn in Scorpion si Neptun in Pesti; Venus in Fecioara in trigon cu Pluto in Capricorn, Saturn in Scorpion in trigon cu Neptun in Pesti).
marele sextil
Acest aspect astral extrem de rar este considerat unul dintre aspectele cele mai pozitive care se poate forma pe cer, anticii asociau acest aspect cu nasterea unui rege. Numele acestei configuratii are legatura cu nasterea regelui David, atunci se cunosteau doar sapte planete din care sase au fost aliniate in aceasta configuratie astrala. Pe 7 februarie 1945 s-a format pe cer Steaua lui David anuntand asfel sfarsitul razboiului. Acest aspect aduce noroc, evenimente propice evolutiei sufletului. Geometria acestei configuratii astrale este pur si simplu formata din doua triunghiuri echilaterale suprapuse cu sase puncte echidistante intr-un cerc de 360 grade. Un triunghi este orientat in sus si celalalt in jos. Drapelul national al Israelului are inscriptionata steaua lui David, este un simbol renumit si usor de recunoscut in intreaga lume. In esoterism, acest simbol este o reprezentare puternica a relatiei dintre macrocosmos si microcosmos, este “ precum in cer asa si pe pamant”, un principiu mistic, occult.
In astrologie, apa ca si element  ne pune in legatura cu sentimentele, emotiile, creativitatea, vindecarea sufletului. Este emotia profunda si raspunsul emotional, este pasiunea compulsiva dar si frica coplesitoare, teama irationala, este intuitia, clarvederea, legatura cu intreaga creatie. Apa curge si preia informatii de peste tot, spala, dezvaluie, umple si creeaza. Adesea instabila, in continua miscare, ea este de o docilitate impresionanta. Ea inmoaie, amesteca, imbiba, asimileaza, dizolva, interactioneaza intr-o singura masa. Este instinctul conservator care da o mare importanta memoriei, obiceiurilor, trecutului, impresiilor primite, achizitiilor. Totusi apa ramane  un element fara forma proprie fiind fericita cand fluiditatea ei este canalizata de altcineva care ii confera forma, mai ales semnele de pamant care ofera soliditate prin incredere si pe  care se poate baza. In cazul congfiguratiei noastre, dintre cele doua triunghiuri majore, cel de apa este fara indoiala cel mai puternic deoarece este format din planete lente: Jupiter in conjunctie cu Marte in Rac, Saturn in Scorpion, Neptun in Pesti.
saturn in scorpion
Astrologic, Saturn reprezinta, printre altele, conceptul de limite, mai ales cele impuse de colectiv, de karma, de responsabilitati. In Scorpion, limitele lui Saturn au legatura cu  modul in care conjugam verbul “ a dori “.  Aici, ne intalnim cu fel de fel de provocari  in domeniile guvernate de Scorpion: intimitate, incredere, fidelitate, bunuri comune, comisioane, credite, mosteniri, impozite, secrete, abuzuri, razbunare, ranchiuna, esoterism. Sub influenta acestei energii, trebuie sa invatam ca dorintele noastre trebuiesc limitate, disciplinate  de cerintele sufletului.
Jupiter in Rac este in exaltare, asta inseamna ca se exprima benefic pentru toata lumea, este ca un oaspete de onoare ce stie sa imparta bunavointa cu ceilalti. Energia lui Jupiter este o energie ce extinde tot ce atinge iar din acest motiv, in semnul Racului, tot ce tine de familie, copii, mama, emotii, sensibilitate, afaceri imobiliare pot lua o amploare deosebita.
Marte in Rac ne face sa actionam destul de subtil, ganditi-va la acest razboinic astral care este pus sa actioneze in apa, fara intuitie nu poate castiga, nu poate iesi la liman.
Neptun in Pesti este colosal, este  “ acasa “ iar energia lui puternica poate sa ne ajute sa facem un pas catre libertate, sa vedem ce lucruri ne tin blocati, ce ne inrobeste sufletul si  viata noastra si cum putem actiona pentru a dobandi libertatea dorita.Neptun in Pesti ne poate ajuta ca in  drumul nostru spre iluminare sa vedem mai repede capcanele, iluziile , poate fi “ o busola divina “  pentru viata noastra.
Aceasta configuratie in semne de apa confera potential creativ, intelegere subtila si intuitiva a celorlalti, senzitivitate, emotii bogate. Induce capacitate de detectie, imaginatie, creatie, calitati psihice, daruri de vindecator.
Marele triunghi de pamant este format din Luna in Taur, Venus in Fecioara si Pluto in Capricorn . Luna in Taur este in exaltare si induce  incredere, emotii calde, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta dar si rigiditate. Este o energie ce creste interesul  pentru bani si dragoste,  amplifica romantismul iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii. Luna in Taur “ da valoare” sentimentelor noastre si stie atat de bine sa faca acest lucru.
Impulsurile date de energia lui Venus in Fecioara sunt marcate de conventie, eticheta, afectiune solida pentru familie, emotia are un limbaj colorat de proprietate, nu prea stie emotia sa fie “ emotie “ la glasul iubirii dimpotriva emotia vibreaza la valorile materiale.Cu Venus in Fecioara, glasul iubirii are in el ceva critic, ironic, timid, rezervat , discret, sensibilitatea este refulata , disciplinata , pasiunea este controlata prin ratiune si ironie , emotiile sunt analizate critic extinzandu-se si asupra partenerului. Venus in Fecioara ne spune ca frumusetea nu este sinonima doar cu estetica ci si cu sanatatea corpului, cu ceea ce vine din interiorul nostru.
Pluto este o planeta mica care induce o “energie mare “ce ne pune fata in fata cu cele mai profunde, intunecate, transformatoare experiente, scoate in lumina cele mai intunecate dorinte ale naturii umane, distruge ca sa te puna sa reconstruiesti, sparge barierele, imbratiseaza tabuurile  si tot ce este interzis. In mitologie, Pluto este asociat cu Hades- domnul bogatiilor ascunse adanc in pamant, al comorilor ascunse. Daca Marte este direct ,  aruncator de flacari in indeplinirea dorintelor lui, Pluto este efervescent si profund, nu se multumeste cu stralucirea din exterior, el vrea sa gasesti stralucirea comorilor  ascunse. Daca Marte este puterea directa, este soldatul de pe campul de lupta , Pluto este puterea ascunsa, este generalul care trimite soldatul la lupta . Transformarea este un cuvant de baza a acestei energiii plutoniene, schimbarile au legatura cu  modul in care muncim sa ne atingem obiectivele, cu cariera, familia. Aceasta piramida de pamant ofera rezistenta, perseverenta, practicism, securitate financiara si emotionala, magnetism puternic. Este o combinatie perfecta intre rezistenta si perseverenta semnelor de pamant si emotiile, intuitia, sensibilitatea semnelor de apa . Suntem ajutati sa apreciem punctele noastre forte si sa controlam punctele slabe, sa devenim constienti ca indiferent de durerile sufletului, viata merita traita, are multe de oferit si noi la randul nostru trebuie sa oferim ceva din sufletul nostru.
Universul prin acesta Stea a lui David face din piramida de pamant o adevarata cupa pentru “ agheasma cosmica “ generata de piramida de apa, acuma “ sfanta impartasanie “ ne este data chiar de Dumnezeu, suntem iertati si pregatiti sufleteste pentru zilele de maine.
imagine
Configuratiile astrale rare sunt daruri divine, planetele se reunesc astazi intr-o Mare Stea cadou pentru noi oamenii si pentru vindecarea noastra. Deoarece acest aspect implica aproape toate planetele , toti oamenii vor fi afectati intr-un fel. Indiferent de domeniile activate , aceasta confguratie va aduce transformari fie sub forma unor realizari bruste, stiri, un drum nou, o relatie noua, un final neasteptat.  Steaua lui David este activa pe toata durata zilei de 29 iulie 2013, cei cu planete in harta natala pe gradele planetelor din aceasta configuratie vor fi afectati in toate domeiiile, Marea Sansa este cu ei.  Pozitia aproximativa a planetelor in aceasta zi :
Soare -6 Leu
Luna -7 Taur
Mercur -17 Rac
Venus-8 Fecioara
Marte -10 Rac
Jupiter-7 rac
Saturn-5 Scorpion
Uranus -12 Berbnec
Neptun -4 Pesti
Pluto-10 Capricorn
Chiron -13 Pesti
Nodul Nord al  Lunii in Scorpion-12 Scorpion
Ce asteroizi avem in aceasta configuratie magica? Saturn in Scorpiomn pe gradul 5:12 este intr-o conjunctie stransa cu asteroidul 77 Frigga.
frigga
In mitologie, Frigga este Zeita nordica a casatoriei , iubirii , relatiilor destinate. Ea a fost sotia lui Odin si in acelasi timp era mama tuturor si protectoarea copiilor. Ea invarte axul vietii ( furca sacra a vietii ) , este o zeita a fertilitatii , iubirii, casatoriei, maternitatii, iar functiile ei principale sunt de sotie si mama. Frigga vede viitorul dar nu poate sa-l schimbe, este o Zeita responsabila pentru tesutul norilor, aducatoare de ploaie, fertilitatea pamantului. Ea este   “ VAZATORUL “, una care stie viitorul  desi ea nu poate face nimic sa-l schimbe. Cea mai mare durere a lui Frigga a fost aceea ca ea a prezis moartea copilului ei Baldur. Chiar daca ea stia ca nu poate schimba nimic din destinul fiului ei, ea nu a putut sa stea fara sa faca nimic obtinand promisiunea de la toate lucrurile care ar putea determina moartea lui Baldur sa nu joace nici un rol in destinul lui, de fapt ea a primit o promisiune de protectie a fiului ei.Frigga este tesatorul soartei care nu poate fi schimbat, prin Frigga, viata si soarta sunt in mainile femeilor ( ea are rolul de a naste copii , deci pana la urma viata da viata prin femei ), ea are un control asupra naturii lucrurilor cand ea pune intraga creatie sa jure ca nu va face rau copilului ei. Totusi ea uita vascul, deci ceva aparent fara importanta si tocmai de aici incepe pierderea. Moartea lui Baldur  ii provoaca lui Frigga o mare durere . In unele versiuni, lacrimile lui Frigga s-au transformat in boabe albe de vasc care au reinviat pe Baldur  fapt ce a determinat pe Frigga sa declare vascul un simbol ai iubirii, al pacii, al renasterii. Rolul lui Saturn in aceste moment este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor care depasesc anumite limite, ele sunt  reinviate ( Frigga ) si trebuiesc rezolvate in acord cu definitiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplina, tenacitate , cu rabdare . Fara Saturn, viata ar fi “ fara limite, fara standarde, control, structura, deci viata ar fi plina de haos. Unde isi face aparitia Saturn , totul este incetinit, inghetat( uneori bine congelat ) obligandu-ne sa vedem realitatea, sa tinem cont de ea si de limitele realitatii. Acuma, Frigga ofera o lumina divina in haosul indus in viata noastra prin depasirea anumitor limite in relatii, in iubire, servici, politica, clasa conducatoare . Frigga accentueaza temele de soarta, destin, timp si viitor  iar Saturn  pune un accent deosebit pe “ regulile jocului “, pe ignorarea unor reguli , pe lipsa unui angajament. Jupiter in Rac gradul 7:30 este in conjunctyie stransa cu Kronos gradul 7:56, una din cele opt planete ipotetice numite planete transneptuniene  ale Scolii Hamburg.  
Kronos are o carte de vizita pentru autoritati, sefii de stat, excelenta, experti. Ca planeta de regi, regine,  presedinti, directori,  Kronos are un rol proeminent in hartile politicienilor de top, este un activator,  un factor de motivare , un lider, un pod catre spiritualitate, un profesor, un ghid, un tutore . Este o energie care in cea mai inalta expresie a ei detine cerul senin albastru, deci legile si principiile universale precum si cu modul in care acestea sunt aplicate. Asta arata , ca aceasta energie sustine inalta autoritate care serveste nu numai puterea ci si smerenia adevarata, nu este de acord cu puterea capricioasa care isi face regulile pentru confortul personal. El este regele, domnitorul, liderul intelept  care se serveste de legi cu claritate si impartialitate, cu inteligenta si intelepciune.
Kronos vede planurile pe termen lung , are o mare demnitate , incurajeaza cresterea economica, protectia , responsabilitatea , integritatea. Kronos este rapid si decisive dar niciodata nechibzuit sau impulsiv , intelege importanta unui moment , unui context , exista in aceasta energie o calitate a unui gigant bland.
Kronos in fuziune cu Jupirer pe gradul 7:56 Rac ne spune ca aceasta Stea a lui David ne va conduce catre respectarea legilor si principiilor universale, catre excelenta, smerenie, intelepciune. Este un moment al transformarii, fiti foarte atenti la ceea ce vine in viata voastra inainte, in timpul si dupa ziua in care Steaua lui David va “ impartaseste” .
steaua lui david 3
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu