luni, 5 august 2013

Mercur in august 2013

mercur-aug-13In primele zile ale lunii august, Mercur se plimba liber in ultimul decan din zodia Racului. Mintea noastra va fi, in general, relaxata, iar noi vom gandi probabil cu inima, in stil romantic si cu multa empatie. Este posibil sa intampinam dificultati de concentrare si sa fim mai subiectivi decat de obicei. Vom prefera probabil sa vorbim in alegorii, sa povestim mai mult decat sa construim analize seci, si, evident, sa depanam amintiri.
Astfel, primele 8 zile ale lunii vor fi benefice pentru intalniri cu prietenii nostri, povestiri relaxante, filme romantice si… privit spre stele impreuna cu fiinta iubita. Activitatile intelectuale se vor desfasura probabil intr-o atmosfera relaxanta. Racul fiind in opozitie cu zodia Capricornului – domiciliul lui Saturn: zeul Chronos din mitologia greaca – este de asteptat sa nu simtim niciun fel de presiune din partea timpului. Multi dintre noi se vor simti atemporali – asa cum ar trebui sa fim intotdeauna.
In dupa amiaza zilei de 8 august, Mercur isi face ingresul in Leu si este intampinat printr-o cuadratura de catre Saturn. Este posibil ca mintea sa devina oarecum tensionata, dorind sa obtina rezultate concrete cu orice pret. Este recomandabil sa ne concentram pe virtuti ca rabdarea, compasiunea si iertarea. Inclusiv fata de noi insine… Pot aparea diverse blocaje de comunicare, de exemplu sa nu reusim sa ne exprimam gandurile, sa scapam cuvinte pe care sa le regretam ulterior, s.a.m.d. Este indicat sa fim atenti la modul prin care rostim cuvintele, pentru ca exista tentatia de a fi mult prea directi si mult prea obiectivi, provocand suferinte de natura emotionala. Totusi, este posibil sa fie nevoie de rostirea unor adevaruri, de analize obiective, de clarificari. Saturn fiind simbolul muntelui, o iesire in aer liber cu scopul limpezirii gandurilor, va fi oricand binevenita.
Dupa romantismul primelor 8 zile ale lunii, este posibil sa simtim nevoia sa accesam energii masculine. Probabil vom simti nevoia de adrenalina, de autenticitate, eventual si de singuratate. Cuadratura Mercur-Saturn vine de obicei cu indemnul “Fii tu insuti!”, ceea ce este foarte bine, insa avand in vedere ca mai toti oamenii vor dori concomitent sa se simta ei insisi, este recomandabil sa fim atenti la sentimentele celorlalti, eventual sa ne retragem in dulceata singuratatii noastre, pentru a pune ordine in gandurile noastre.
O colaborare tensionata dintre Mercur si Saturn poate induce o oarecare adiere sumbra in atmosfera generala. Din fericire, incepand cu 12 august, Uranus sare in ajutorul fratelui sau mai mic, Mercur. Cele doua planete se vor afla in trigon aproximativ o saptamana. Tensiunea cuadraturii trasate spre Saturn va fi echilibrata treptat prin colaborarea armonioasa cu Uranus. Cum Saturn vrea de obicei rezultate concrete, Uranus este in masura sa conceapa solutiile, chiar si acolo unde acestea nu exista la prima vedere. Este de asteptat ca in aceasta saptamana sa fim vizitati de idei bune si foarte bune. Domeniul comunicarii va reveni probabil la starea lui normala. Ne va fi mai usor sa ne exprimam gandurile in mod armonios, fara intarzieri neplacute si cu multa naturalete.
Avem promisiunea ca trigonul Mercur-Uranus readuce veselia in viata noastra si zambetul pe chip.
Totusi, se ridica un semn de intrebare referitor la trigonul Mercur-Uranus. Cele doua planete se afla in semne de foc si este posibil sa produca niste “explozii”. Apare tendinta de a ne manifesta impulsiv, de a lua decizii pripite, de a insista ca varianta noastra de adevar sa invinga. Atitudinea “acum ori niciodata!” poate caracteriza partea de mijloc a lunii august. Asadar, este recomandabil sa asteptam cu deciziile pana cand Mercur va intra in Fecioara (24 august), pentru ca atunci vom putea lua hotarari pe termen lung fara sa producem ravagii in jurul nostru.
In saptamana urmatoare, cea care incepe in 19 august, Mercur se va apropia de Soare, cele doua planete formand o conjunctie care va fi activa pana la sfarsitul lunii. Suntem ajutati in felul acesta sa fim concentrati, hotarati sa ducem la bun sfarsit proiectele noastre. Intelectul va beneficia probabil de o energizare buna sau chiar foarte buna, iar astfel este de asteptat sa apara realizari insemnate in domeniul sau. Perioada 19-31 august se anunta fructuoasa deopotriva pentru ingineri si scriitori – pentru mai toti cei care lucreaza in principal cu structura lor mentala.
Urmatorul ingres al lui Mercur se produce in data de 24 august. Inca in orele noptii, inainte de rasaritul soarelui, Mercur paseste in Fecioara. Acesta fiind al doilea domiciliu al sau, este de asteptat ca puterea noastra de concentrare sa creasca in continuare. Mintea va deveni probabil mai obiectiva, mai concentrata, mai bine energizata. Avand in vedere faptul ca Mercur va fi intampinat printr-un trigon de catre Pluton si printr-un sextil de catre Saturn, anticipam ca in ultimele zile ale lunii vom fi interesati de subiecte serioase si profunde. Si, nu doar atat: vom simti imboldul de a pune umarul la rezolvarea problemelor acute ale lumii in care ne aflam. Cu mijloacele noastre: cel putin cu gandire pozitiva si cu atitudine concentrata pe munca noastra.
Totodata, Mercur va fi opozitat de catre Neptun din Pesti. Este posibil ca poezia si fantezia sa se retraga temporar din viata noastra. Avantajul este ca ne vom putea concentra mai bine pe ceea ce este de facut in planul fizic.
Dupa atata concentrare, seriozitate si privire obiectiva, ultimele trei-patru zile ale lunii vor fi probabil vesele si relaxante. Mercur va aplica un sextil spre Jupiter. Este de asteptat sa glumim mai mult decat de obicei, sa ne intalnim cu prietenii nostri, sa observam si sa apreciem partea frumoasa a vietii. Pe de alta parte, vom avea probabil mai multa dorinta de a citi, mai multa dorinta pentru studiul individual. Intr-un cuvant: este de asteptat sa facem nu ceea ce trebuie, ci ceea ce ne place cel mai mult.
Colaborarea dintre Luna si Mercur este importanta. Zilele in care aceste doua planete formeaza aspecte pozitive tind sa fie armonioase, iar cele in care ele se afla in relatii dinamice tind sa fie mai mult sau mai putin tensionate.
Zilele in care inima si mintea vibreaza la unison sunt: 5, 10, 16, 25 si 31 august.
Zilele in care inima si mintea par sa existe in lumi separate, sunt: 13, 20 si 28 august.
Rezumatul lunii august, din punct de vedere al domeniului intelectual:
1 – 8 august: relaxare
9 – 13 august: concentrare, posibile blocaje
14 – 19 august: efervescenta, veselie
20 – 28 august: concentrare, munca
29 – 31 august: atat munca, cat si destindere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu