vineri, 6 septembrie 2013

Curs " Cum sa cream o relatie Spirituala"

Un ghid de dezvoltare si fericire pentru cuplurile aflate pe cale. Acest ghid este pentru cei care se afla intr-o relatie sau isi doresc sa fie intr-o relatie. Relatiile sunt doar o CALE de EVOLUTIE si nu este una usoara.

Societatea ii preseaza foarte mult pe oameni sa se implice, cu orice pret, intr-o relatie. Este important sa rezistam acestei presiuni si sa facem o alegere constienta, daca Vrem sau Nu sa ne implicam.

Chiar daca sunteti pregatiti sa aveti o relatie, trebuie sa va luati timp pentru cunoasterea voastra intai, apoi timp pentru a va cunoaste partenerul si sa gasiti o forma a relatiei care sa functioneze pentru amandoi. Prin fixarea in mod matur a unei temelii pentru relatia voastra, aveti sanse pentru a stabili o interactiune sanatoasa. Mereu sa discutati despre prioritatile voastre cat si despre stabilirea noilor cerinte care le aveti de la relatie.

Relatia reprezinta nasterea unei noi entitati. Presupune trecerea de la "eu" la "NOI" insa fara sacrificiu si compromisuri. Acest lucru nu se intampla peste noapte, in fiecare zi este de lucru. Este nevoie de timp si de RABDARE. CLARITATEA este o necestitare. Ambele persoane trebuie sa se pregateasca pentru aceasta noua experienta.

Ciclul unei relatii incepe cu nasterea ei, atingand apexul vietii, iar apoi moartea si renasterea. Incheierea ei poate avea loc din cauza mortii unuia dintre parteneri sau prin intelegerea facuta de ambele persoane ca relatia nu le mai serveste evolutiei comune. Nici o relatie nu dureaza pentru totdeauna.

Cu totii trebuie sa ne confruntam cu mitul ca a fi intr-o relatie inseamna ca trebuie sa fim impreuna pentru totdeauna. Fiecare relatie are un inceput, un mijloc si un sfarsit. Modul in care incheiem relatiile este la fel de important ca si modul in care le incepem. Incheind relatia cu iubire, trecand de la "noi" la "eu", fiind recunoscatori partenerului pentru ceea ce am invatat impreuna.

Relatia este cea mai dificila si interesanta cale spirituala care ne este disponibila pe planeta, la ora actuala. Nici o alta cale nu ne aduce la suprafata indoielile, fricile si nesigurantele ascunse pentru a fi vindecare, intr-un mod atat de definitiv. Avem nevoie de de mult curaj sa ne vedem acele parti din noi insine pe care le acceptam cu greu , care ne sunt reflectate de catre partenerii nostri. Totusim prin impacarea cu partenerii nostri, ne IMPACAM cu NOI INSINE si ajungem sa ne EXPERIMENTAM PROPRIA PLENITUDINE.

Relatia nu reprezinta doar o cautare a mitului romantical fericirii. Pentru majoritatea cuplurilor, aceasta cautare ia sfarsit in primul an al relatiei. Ea reprezinta mult mai mult. Este o  cautare a Sfantului Gral insusi, a autenticitatii in mijlocul compromisului, a intelegerii in mijlocul suferintei. Este o calatorie samanica, cu toate intorsaturile sale neasteptate ce apar pe parcurs. Uneori, ni se pare ca partenerul nostru ne este mai mult decat adversar sau oponent, dacat tovaras si prieten. Insa el este doar reflectarea noastra in oglinda :).

Adevarul este ca, in cele mai profunde relatii, ies pentru a fi vindecate cele mai adanci frici ale noastre. Ele ies la suprafata deoarece ne simtitm suficient de in siguranta alaturi de partenerul nostru pentru a ne privi aspectele intunecare si pentru a incepe sa le integram in constienta noastra.

Nu toata lumea este pregatita pentru profunzimea acestui dans. Uneori, fugim de provocarile nascute de relatie, inainte sa ne fi invatat lectia. De aceea angajamentul este atat de important.
Cuplurile care si-au luat un angajament, raman impreuna pana cand au invatat tot ce pot invata unul de la altul. Cei doi stiu ca au atins acest punct, in clipa in care isi pot da drumul unul altuia, cu iubire, recunostinta si respect. Orice este mai prejos de aceasta nu reprezinta o incheiere, ci o fuga.

Fiecare relatie, fie si ea doar de prietenie, se construieste in fiecare secunda. In fiecare secunda putem sa construim evolutia in doi sau putem alege ca fiecare sa mearga separat. Doar voi ALEGETI, alegeti CONSTIENT. 

Acest ghid va va ajuta sa faceti fata suisurilor si coborasurilor relatiei in care va aflati, astfel incat sa puteti invata si evolua impreuna. Atata vreme cat exista evolutie si sinceritate, relatia este sanatoasa si demna de angajamentul vostru.

Desigur, asta nu inseamna ca este si perfecta. Chiar si cele mai reusite relatii, indoielile si fricile continua sa apara, la ambii parteneri. Cu toate astea, cuplurile aflate pe cale invata sa trateze aceste indoieli si frici, cu COMPASIUNE. Cei doi INVATA sa aiba RABDARE unul cu altul si sa se ACCEPTE. Asta ii invata faptul ca se afla intr-o relatie.

Pe cat de dificila ar putea parea uneori sa fie calatoria, ea isi are si momentele sale extraordinare. Coaja dura din jurul inimii incepe sa crape. Acolo unde frica obisnuia sa ne tina pe loc, invatam sa facem pasi mici inainte. Ne asumam riscuri, ne depasim fricile. Invatam sa avem incredere unii in altii. Traim o delicatete nascuta din lupta, o dulceata nacuta din durere. Exista o stralucire in acei ochi ce se intalnesc dincolo de gravitatia dorintei. Exista o CUNOASTERE INTERIOARA DE SINE, A CELUILALT - O ABANDONARE in INIMA ACCEPTARII SI A IUBIRII.

Sa fiti binecuvantati cu toate acestea!

Detalii despre curs gasiti AiCi. Cursul incepe in data de 12.09.2013.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu