marți, 8 octombrie 2013

Ce este Reiki?



Reiki este un sistem de iluminare si un sistem de vindecare. In Vest, cei mai multi il predau doar ca pe un sistem de vindecare, cu toate ca multi au adaugat in exces new age-isme si alte materiale. Ca sistem de vindecare, este o forma de vindecare care poate fi folosita atat pe tine, cat si pe ceilalti. Reiki este a FI aceasta energie si a vindeca.

Unii concep asta ca o energie care vine de la “Dumnezeu”. Altii o vad ca pe o “raza” din cele “sapte raze de vindecare”. Unii cred ca vine de la “ghizii Reiki”. Totusi, altii incearca sa o defineasca in termenii fizicii. Multe teorii abunda si niciuna un este deloc mai buna decat orice alta teorie. Poate ca cel mai bine este sa fii pur si simplu energia. Se pare ca atunci cand incerci sa prinzi intelesul, blochezi experienta Reiki asa cum este, in acest moment. Doar fii Reiki.

Reiki a fost descris de catre Usui in manualul sau “Reiki Usui Ryoho Gakkai” ca fiind intuitiv. Se pare ca merge acolo unde este nevoie sau curge ca raspuns al unei cereri sau nevoi al destinatarului. Takata a facut sa se inteleaga ca Reiki se duce la cauze. Trateaza simptomele, dar se duce la radacina cauzei. De regula se spune ca Reiki este exact ce trebuie facut in acel moment.

Se preda in mod obisnuit ca energia intra in practicant prin chakra coroanei si apoi coboara in hara. Energia trece apoi prin palme in persoana care primeste Reiki. Din aceasta cauza, atat practicantul cat si destinatarul primesc Reiki in timpul tratamentului. Reiki poate fi folosit pe tine si pe ceilalti. Dand sau primind Reiki este oricand o experienta linistitoare si multumitoare.

Reiki este echilibrat. Lucreaza la toate nivelele : fizic, spiritual si emotional. Reiki energizeaza si vindeca trupul. Studii de cercetare au aratat ca micsoreaza timpul de vindecare al unei rani, scade presiunea sangelui, reduce stresul si este eficient ca parte al unui regim de a stapani durerea. Unele relatari spun ca Reiki a vindecat boli serioase. Reiki completeaza alte tratamente de ingrijire si medicale. Reiki grabeste procesul de vindecare si poate minimiza efectele secundare ale tratamentelor medicale conventionale.

Reiki nu este o religie. Nu este nici o practica new-age. Este folosita de practicanti ai Crestinatatii, Budismului, Shintoismului, Hinduismului si Islamismului si este o practica spirituala care completeaza orice credinta ca practica de vindecare prin puterea mainilor.

In Usui Reiki Hikkei (manualul Usui Reiki pe care Usui l-a dat studentilor lui) el afirma ca “Metoda mea Reiki Ryoho este una originala, bazata pe energia intuitiva din univers. Prin aceasta energie, corpul primeste sanatate si creste bucuria de a trai si linisteste mintea”.
Macar azi, nu te mania, nu te ingrijora. Arata-ti recunostinta fata de binecuvantarile primite. Pretuieste-te. Fii bun cu toate fiintele vii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu