marți, 24 decembrie 2013

24 Decembrie - 31 decembrie 2013


Mercur trece în semnul Capricornului și este timpul să punem în aplicare ceea ce ne-am creionat mental. Acest aspect implica profunzime, maturitate, concentrare maxima. Sunt susținute studiile pe durate mai de timp. Contextul astral în care Mercur trece de la un semn la altul este destul de agitat. El va intra într-un semn ce susține Crucea Cosmică Cardinală (Berbec- Rac- Balanță- Capricorn). Vom avea parte de careuri cu Marte și Uranus ce ne vor aduce agitație, neliniște, intoleranță, nepăsare. În Capricorn, Mercur, va întâlni Soarele și pe Pluton, aspecte care ne vor ajuta sa ne materializăm ideile. Deasemenea vom conștientiza cauza problemelor exterioare după o introspecție serioasă. Mercur va realiza aspecte pozitive cu Nodurile Lunare, deci acum avem posibilitatea ne a retușa putin destinul nostru, de a rezolva probleme restante din alte existențe. După cum știm, Mercur are o natură neutra deci va oscila intre aspecte pozitive și negative. La interacțiuni bune el oferă o capacitate excepțională de comunicare, persuasiune, vitalitate intelectuală. Vom fi puși în situația în care se cere sa observăm dacă proiecțiile noastre pot fi susținute de resursele reale. Ar trebui să căutam susținere la planetele din Scorpion și Pești, adică Nodul Nord, Saturn și Neptun. Deci trebuie sa identificăm căi sigure, gândite în cele mai mici detalii. Trebuie să ne facem un plan de acțiune, sa ne evaluăm corect resursele iar apoi să vedem ce putem realiza. Mercur intra într-o zonă de conflict deci sa avem grija ce și cum vorbim, atenție la furturi și acte oficiale, mai ales ca acesta va fi combustat de Soare. Până pe 3o Decembrie Mercur se afla în decanul lui Jupiter și în propriul termen deci se bucură de susținere, însă din 31 trece în decanul lui Marte, cu care se afla în careu, dar se află și în termenul lui Jupiter, cu care este în opoziție. Prin urmare Mercur va fi pus serios la încercare. Nici sfârșitul perioadei sale de stat în Capricorn nu este prea favorabila, deoarece pe lângă relația tensionată a Crucii Cosmice, el va traversa decanul Soarelui și termenul lui Marte și al lui Saturn. Lui Mercur nu îi cam place în Capricorn deoarece este constrâns de planetele din celelalte semne cardinale, este peregrin, și nici termenii și decanii nu prea îl ajută.

În practica Tarotului acesta configurație se transpune in asocierea cărților Mag și Diavol. Avem doua forțe contrare, Magul își folosește puterea pentru a creea și pentru a restabilii energia, putem spune că el folosește magia alba, iar Diavolul este reprezentant al practicii magiei negre ce are ca scop distrugerea, dezechilibrul, moartea.Magicianul reprezintă inițiativă, capacitatea de a se descurca în orice situație, independentă, însă ca orice carte de Tarot ea are și o parte negativă, reprezentată de: șarlatanie, minciună, egoism, mândrie. Magul este reprezentat de un bărbat în aer, cu patru obiecte deasupra. Acele obiecte sunt reprezentări ale celor patru elemente fundamentale din care compus Universul: apă, foc, pământ, aer. Prin urmare Magul are puterea de a manipula materia prin forța lui mentala, el poate depăși anumite limite (doar este octava inferioară a lui Uranus).
Diavolul se caracterizează prin acțiuni necontrolate, lipsa conștiinței, atenție pentru poftele carnale, autodistrugere, perversitate. Cartea reprezinta ispita păcatele pur trupești semnificate de bărbatul și femeia care stau înlănțuiți șa picioarele Diavolului. Diavolul este un test, un test al puterii conștiinței de a ne elibera de dependențe.

Soarele conturează un sextil cu Neptun, astfel primim mesaje puternic spiritualizate, noi doar trebuie sa învățăm să le simțim. Acest aspect se răsfrânge mai ales pe sfera sentimentală, spirituală. Soarele vine încărcat cu presiune de la Uranus și Marte, fiind focarul unei formațiuni numită „Careu în T”. Neptun este însă mai degajat și susține acest aspect. Prin urmare energia este una cu profunde implicații spirituale, astfel sunt susținute activitățile ce implică lucrul cu Sinele (las la latitudinea dumneavoastră sa definiți acestă sintagmă).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu