vineri, 7 februarie 2014

Luna în creştere

Luna Nouă reprezintă începutul fazei de creştere a ciclului lunar. Luna în creştere simbolizează procesele de acumulare, sedimentare, regenerare şi absorbţie. Reprezintă stocarea energiei şi distribuţia corespunzătoare a acesteia. Din acest motiv eficienţa în dezvoltarea şi regenerarea corpului şi a organelor este mult mai mare în perioada lunii în creştere.
 
S-a  observat că rezultatele analizelor medicale, în special analizele de sânge, adeseori pot să fie diferite în cele două fazele ale ciclului lunar. Luna în creştere favorizează absorbţia mineralelor şi a vitaminelor, aspect care face ca tratamentele ce vizează regenerarea, energizarea şi vitalizarea structurii fizice şi subtile a fiinţei umane să aibă efecte mai mari în această perioadă.
 
Însă tot în această periodă acumulările de apă în corp şi în picioare pot depăşi limitele normale, ceea ce necesită, pentru cei care se confruntă cu aşa ceva, să consume ceaiuri sau plante cu efect diuretic. Din păcate tot în această perioadă efectul drogurilor şi al otrăvurilor este mult mai intens (atât fumatul, tranchilizantele cât şi înţepăturile de viespi, muşcăturile de insecte, ciupercile otrăvitoare, inhalaţiile de gaze toxice etc), deorece corpul absoarbe şi asimilează foarte repede orice substanţă în constrast cu perioada de Lună în scădere, când efectul otrăvurilor este mult mai slab, corpul se opune mai intens la substanţele exterioare, generând o creştere a sistemului imunitar. 
 
Prima etapă a Lunii în creştere este semnificativă fiind prezentă în multe tradiţii şi legende populare. La câteva zile după Luna Nouă se poate observa pe cer o semilună care a primit denumirea de Crai Nou. El are o valoare deosebită, deoarece se asociază cu norocul, împlinirea dorinţelor, dragostea la prima vedere, jucăuşenia, inocenţa. Acesta este şi motivul pentru care în multe tradiţii populare se spune că atunci când observi prima dată (adică de fiecare dată după Luna Nouă) Craiul Nou, dacă îţi pui o dorinţă în gând, acea dorinţă se va împlini.
 
Luna în creştere atinge un moment de forţă, de dinamism la jumătatea distanţei spre Luna Plină, adică atunci când se formează Primul Pătrar. Pătrarul, din punct de vedere astrologic reprezintă unghiul de 90 de grade dintre Soare şi Lună, având denumirea de cuadratură. Este un aspect considerat adesori nefast, din cauza energiei foarte mari pe care o declanşează într-un mod direct în fiinţa umană. De fapt este un aspect de cumulare de tip şoc, pentru cei mai puţini pregătiţi să digere avalanşa evenimentelor, a informaţilor, a sentimentelor.
 
Din punct de vedere al orientării energiilor  spre interior, Luna în creştere facilitează asimilarea informaţiilor, interiorizarea şi introspecţia, rezolvarea problemelor legate de trecut, autodepăşirea, centrarea în sine. Deasemenea sunt susţinute mult mai mult activităţi precum cumpărările, iar în această direcţie chiar se afirmă că pe Luna în creştere trebuie să învăţăm să primim, să apreciem şi să valorificăm tot ceea ce vine spre noi.
 
Sinteza efectelor Lunii în creştere:
•      amplifică procesele de: acumulare, stocare, depozitare, absorbţie, dezvoltare, atracţie, energizare, odihnă, regenerare
•      permite creşterea puterii de vindecare a organismului, dobândirea vitalităţii
•      creşte fertilitatea,  de aceea concepţiile sunt favorizate în această perioadă
•      permite rezolvarea problemelor care ţin de creşterea părului şi  unghiilor
•      această perioadă este favorabilă hipotensivilor şi aduce reuşită în tratamentul afecţiunilor circulatorii
•      facilitează cumpărările de orice fel (a se ţine cont şi de poziţia Lunii în Semnele Zodiacale)
•      se recomandă dietă alimentară bogată în vitamine, calciu, magneziu, fier, săruri minerale
•      creşte retenţia de apă în corp, otrăvirile sunt mai periculoase, procesele de eliminare sunt mai dificile
•      analizele medicale (sânge, tensiune etc.) pot fi diferite faţă de perioada  lunii în descreştere
•      uşurează sedimentarea şi fixarea stărilor şi a percepţiilor pe care le-am trăit
•      permite o mult mai bună şi lucidă autoevaluarea amplificând starea de sinceritate şi responsabilitate faţă de noi înşine.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu