duminică, 16 februarie 2014

Perspectiva anului 2014 – Astrologie, Numerologie, Tarot


anul 2014Prima impresie pe care am avut-o cand am adunat date referitoare la anul 2014, este ca acest an va fi un an “pe roate”, adica in continua miscare. Aceasta miscare poate sa aibe loc, pe bicicleta (mai lent), in automobil, in avion, sau in Carul Triumfal…sa vedem ce ne spun Astrologia, Numerologia si Tarotul.
Astrologic, avem configuratia astrala denumita Crucea Cosmica Cardinala. Este vorba de semne active, masculine, multa energie yang. Planetele implicate in configuratie pentru majoritatea timpului cat aceasta cruce va fi activa, sunt Marte (in Balanta), Jupiter (in Rac), Uranus (in Berbec) si Pluto (in Capricorn).
Pentru a afla modul in care aceasta Cruce ne poate afecta, va trebui sa aflam pe ce case se plaseaza, pentru ca efectele sale vor fi diverse in functie de casele pe care se pozitionaza in harta natala a fiecaruia. In case cardinale/angulare (1,4,7 si 10), efectele vor fi mai puternice, mai vehemente, in plan personal, relational si de statut social, in case fixe/succedente (2,5,8 si 11), poate afecta sistemul de valori, planurile de viitor, iar in case mutabile/cadente (3,6, 9 si 12), cel mai probabil efectul va fi unul subtil, in plan profund, mental, emotional, spiritual.
Ideea de miscare este in general asociata in acest an cu ideea de schimbare, de destramare a unor concepte si obiceiuri care au devenit nefolositoare, invechite.
Perioadele de retrogradare a lui Venus (activa pana in 30 Ianuarie) , ale lui Mercur (Pesti-Varsator, Rac-Gemeni, Scorpion-Balanta), si a lui Marte (2 martie-20 mai), ar trebui considerate ca si pauze benefice in reveluarea, reanalizarea si replanificarea actiunilor cu desfasurare efervescenta. In perioadele de retrogradare, putem simti ca mergem cu franele trase, legati la ochi, deci e bine sa nu ne asumam riscuri si sa nu fortam treburile.
calul_troianConform Horoscopului Chinezesc, anul nou debuteaza la 31 Ianuarie si e denumit Anul Calului de Lemn, aducandu-mi spontan in minte povestea Calului Troian asa cum ne-a descris-o Homer. Se pot desprinde numeroase idei cu semnificatii variate din acesta poveste.
In primul rand daca e sa fim de partea aheilor (asediatorii cetatii Troia), ar trebui sa invatam sa avem rabdare si sa ne folosim calitatiile native in scopul indeplinirii idealurilor, asa cum a facut-o si Ulise cand a construit si planificat plasarea Calului Troian. Cu minimum de forte se poate ajunge la victorie. Atentie insa la siretlicuri si la cai necinstite in atingerea telurilor.
Daca e sa fim de partea troienilor (cei asediati), trebuie sa avem grija sa nu ne culcam pe lauri dupa ce am parcurs o parte din drumul catre tinta, sa fim atenti la posibile ispitiri care pot sa fie devastatoare.
In acelasi timp sa nu uitam ca asa zis “Calul de lemn” era considerat si un instrument de tortura in perioada imperiului Roman. In cazul acestui an, tortura poate sa ajunga a fi aplicata sau sa continue a fi autoaplicata  daca ne temem sa ne eliberam de vechi concepte si obiceiuri dupa cum mentionam mai sus. Miscarea, iesirea din situatii complicate si chinuitoare, cu curaj si determinare, vor fi favorabile in acest an, desigur cu precautiile de rigoare.
Calul indica aceasi energie masculina si activa a focului, face apel la inteligenta si miscare. Lemnul poate indica ca drumul nu va fi usor, dar promite succes, cu rabdare si cu pasi marunti.
Numerologic anul 2014 este un an de vibratie 7.    2+0+1+4=7
“Folosit corect si inteles pe deplin, un an de vibratie sapte este un an magic in care ne putem redescoperi in liniste, putem avea parte de cele mai mai mari relevatii si ne putem modela viitorul asa cum dorim.” (Barbara Bacauanu – Ciclitate, Tipare si Evolutie)
Neptun, planeta asociata numarului 7  si care acum se afla in domiciliu, in Pesti, ne aduce in atentie valoarea spiritualitatii, de care e bine sa ne amintim, sa o regasim, sa purcedem pe calea ei sau s-o continuam. Intelegand in mod spiritual de ce se intampla anumite evenimente si ca nimic nu e intamplator din ceea ce se intampla, ne putem usura sufletele de poveri autodictate de propriile noaste minti.
lama07In Tarot, Arcana Majora asociata cifrei 7 este Carul Triumfal sau Faetonul, care corespunde semnul astrologic Rac. Aparent semnificatia Racului si imaginea Carului gata de drum nu au prea multe in comun, dar este bine de retinut ca asa cum Racul nu se desparte mult timp de casa, Carul indica deplasare dar doar in scop precis, avand directie si orientare instinctiva. Oriunde Carul este prezent, el va aduce cu sine pacea si linistea caminului sau.
Cei doi sfincsi din fata carului tintesc sa porneasca in directii diferite chiar daca aparent sunt statici. Ei astepta decizia celui in mainile caruia se afla haturile carului ca sa ii indrepte in directia dorita de acesta.
Chiar daca vom fi trasi in mai multe directii de-a lungul acestui an, precum indica Crucea Cardinala, principal e sa ne focusam atentia pe ceea ce ne dorim cu adevarat, ceea ce este cu adevarat important pentru noi, si apoi sa ne angajam cu elan si forta in acea directie. Factorul surpriza poate sa apara desigur, oricand insa acesta poate indica  nesiguranta sau slabiciune din partea noastra si este un indiciu ca in acel sens trebuie sa ne redresam temporar atentia pentru remedia problema.
Carul este o carte a trimufului dobandit prin efort si autodisciplina este cuvantul cheie. Este o carte care indica conflicte interioare (mai mult decat exterioare) care trebuie controlate si nu lasate sa se manifeste haotic. Doar atunci succesul poate fi dobandit pe deplin.
Ca si concluzie anul 2014 e un an de incercari, provocari, transformari care nu trebuie neaparat sa fie nefaste. Depinde de noi ce cale alegem si cum conducem vehiculul. Ele sunt doar lectii care ne sunt date pentru a ne pune in valoare calitatile sau defectele care trebuiesc corectate. Factorul mental, spiritual, comunicarea si rabdarea sunt esentiale de-a lungul acestui an. Ele trebuie educate sau imbunatatite.
Un An Nou mai bun si inspirat tuturor!

http://www.astro-spirit.ro/2014/01/01/perspectiva-anului-2014-astrologie-numerologie-tarot/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu