joi, 19 iunie 2014

Meditaţia vă ajută să deveniţi mai înţelegători


După meditaţie, zona frontală a creierului voluntarilor era mai activă.
Prin meditaţie se poate cultiva compasiunea şi înţelegerea. Prin această metodă este stimulată o zonă a creierului care ne face să avem mai multă empatie faţă de starea de spirit a celor din jur. Cel puţin asta au declarat cercetătorii de la Universitatea Wisconsin-Madison din SUA. 
Cercetările au arătat că orice individ, de la copil la bătrân, poate beneficia de pe urma meditaţiei.
 Studiul s-a bazat pe observaţiile făcute asupra unui grup de călugări tibetani. La studiu au participat şi oameni care au făcut cel puţin 10.000 de ore de meditaţie transcedentală la viaţa lor. După ce au fost făcute primele cercetări, au mai fost selectaţi 16 voluntari care nu au făcut niciodată meditaţie în viaţa lor. Timp de două săptămâni voluntarii au fost instruiţi de călugări.
Înainte de începerea instructajului, voluntarii şi călugării s-au supus unor analize de măsurare a activităţii cerebrale. La sfârşitul perioadei de pregătire, voluntarilor le-a fost măsurată activitatea cerebrală, în timp ce ascultau sunete, precum râsul unui copil sau zgomotul de fond dintr-un restaurant.

Scanările au arătat o activitate semnificativă în zona frontală a creierului            ( * ajna chakra) voluntarilor. Această zonă este cunoscută pentru faptul că este foarte importantă în detectarea anumitor stări de spirit. Cu alte cuvinte, scanarea creierilor a dus la concluzia că prin antrenament meditativ omul poate deveni mai înţelegător faţă de cei din jur. (Ş.C.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu