sâmbătă, 7 februarie 2015

2015


Pentru cei mai mulți dintre noi, Anul Nou este o ocazie ideală de trecere în revistă a ceea ce am învățat din evenimentele pe care le-am trăit, pentru a sădi noi proiecte și speranțe. O bună parte a lui 2015 va fi sub stăpânirea trigonului care se va crea pe semnele de foc – Uranus în Berbec, Saturn în Săgetător și Jupiter în Leu, datorită căruia vom fi deschiși către oportunități și inițiative la care până acum doar visam.
În prima zi de ianuarie este aglomerat sectorul Capricornului, susținut pentru aproape două zile de Luna în Taur. Cu toate că e vremea de petrecere, ne vom gândi în continuare la muncă, afaceri, chestiuni care necesită rezolvare. Careul Lună – Marte ne spune că vom fi agitați și irascibili, gata să trecem la fapte.
Pe 21 ianuarie, Mercur va intra în mișcare aparent retrogradă de la gradul 17 Vărsător, fiind în conjuncție aproape perfectă cu Luna și în opoziție cu Jupiter. Este o perioadă în care ideile vin precum avalanșele, neașteptate și furtunoase, sunt aproape geniale, însă dificil de implementat în această fază, deoarece lipsește cristalizarea. Luna imprimă o notă de subiectivism într-un semn care se dorește a fi imaginea rațiunii pure și detașate, de aceea perioada retrogradării ne va pune să unificăm simțirea și gândirea, pentru a ajunge la un rezultat care să ne satisfacă. Există riscul de a primi mesaje false sau de a le înțelege distorsionat, sub impulsul de moment. Ar fi de preferat să nu promitem nimic, deoarece ne aflăm pe nisipuri mișcătoare. Mercur își va relua mersul direct pe data de 11 februarie, de la gradul 1 și 18 secunde Vărsător, iar din acest moment începem să judecăm mai limpede chestiunile care ne-au dat bătăi de cap.
Opoziția Soare – Jupiter de vineri, 6 februarie, anunță un week-end intens. Este posibil să ne încărcăm cu mai multe sarcini decât putem rezolva, să ne implicăm în situații care ne depășesc, din simplul motiv că nu reușim să ne estimăm corect capacitățile de care dispunem în acel moment. Ne dorim mai mult decât putem obține, forțăm nota și avem speranțe mari.
După momentele de maximă agitație, careul Soare-Saturn din data de 23 februarie, pe de o parte, ne epuizează rapid energia, ne scade entuziasmul, dar astfel ne putem concentra pe soluții viabile și reale. De la sfârșitul lunii februarie până în sfârșitul lui martie se întâmplă să fie agitație mare în zodia Berbec care este, pe rând, traversată de Venus, Marte, Mercur, Soare și Uranus care este instalat aici de câțiva ani.
Această perioadă se caracterizează prin impulsivitate, nerăbdare, curiozitate și deschidere către abordări inedite. Careul cu Pluton nu anunță din păcate evenimente plăcute, ci din contră, poate predispune la accidente, violență, distrugerea structurilor vechi și depășite, respingerea vehementă a ceea ce considerăm că nu ne mai trebuie. De aceea este bine să fim conștienți de potențialele pericole care se află în harta natală a fiecăruia și să potențăm calitățile care ne ajută să evoluăm.
Eclipsa de Soare din 20 martie se produce în ultimul grad din zodia Pești, iar Ascendentul momentului se află în Rac. Aceasta este urmată de eclipsa lunară din 4 aprilie, în care Ascendentul momentului se află în Leu.
Am preferat să abordez eclipsele de Soare și de Lună împreună, deoarece acestea acționează în tandem, una pregătind-o pe cealaltă.
Dacă eclipsa de Soare are Ascendentul în Rac și se petrece în casa a IX-a, eclipsa de Lună are Ascendentul în Leu și activează casele III și IX (pentru ora României). Ne putem aștepta la reforme importante în justiție (avem ca indicii casa a IX-a și Jupiter pe Ascendent), la procese răsunătoare și, în general, la o preocupare mai mare față de sistemul juridic. La eclipsa de Soare, Mercur și Neptun se află în Pești, în casa a IX-a, facilitând popularizarea unor noi ideologii și implementarea unor alte tipare de gândire.
Un alt domeniu pe care este indicat să-l aducem în discuție este cel militar. Zodia Berbecului și Marte (care va fi în domiciliul său) sunt asociați cu armele, conflictele armate și desigur pe cei care se servesc de aceste instrumente. Violența marțiană va fi una fățișă și evidentă, deoarece se află în domiciliul său diurn.
Ziua de luni, 6 aprilie, se anunță a fi foarte încărcată. Soarele în Berbec va face careu cu Pluton și conjuncție cu Uranus. Sunt aspecte extrem de dificile, care predispun la accidente majore, la acțiuni necugetate cu urmări nefaste și evenimente imprevizibile, care zdruncină ordinea pe care o cunoaștem. Ca să fim optimiști, putem profita de trigonul pe semne de foc pentru a demara proiecte care necesită o cantitate uriașă de energie și implicare, curaj și spirit de inițiativă. Este posibil ca în această perioadă să contestăm autoritatea și regulile pe care le vedem ca piedici în calea dezvoltării personale și a creșterii pe toate planurile.
Un moment foarte utilizat în astrologie este ingresul Soarelui în Berbec, deoarece este echivalent cu anul nou astronomic și astrologic. Acesta se va petrece în data de 21 martie la 0:47, ora Bucureștiului, cu Ascendent în Săgetător. Încă o dată se accentuează semnele de foc, imprimând dorința de a evada, de a descoperi și de a cunoaște adevărul, deoarece Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, se află în Leu, în casa a IX-a. Ca orice alt element din harta astrologică, focul are și trăsături pe care un înțelept va încerca să le ocolească: orgoliu nemăsurat, sensibilitate la critici și, uneori, chiar lipsă de empatie, încredere prea mare în abilitățile personale în defavoarea muncii asidue și perseverente. Însă știe ce vrea, este dureros de sincer, va investi efort și suflet pentru a-și atinge scopurile. Acest trigon pe semne de foc ne va învăța să alergăm după acele țeluri care sunt în concordanță cu noi înșine, să ne fructificăm ocaziile cu curaj și optimism.
Soarele, Luna, Marte și Uranus de-abia își fac loc în Berbec, în casa a V-a. Bate vântul schimbării, însă cursul acestuia cu greu poate fi calculat. Marte este la el acasă, face legea cu autoritate și fără milă. Întâlnirea sa cu Uranus, periculoasă de obicei, este și mai mult agitată de careul cu Pluton. Soarele și Luna adaugă condimentele care creează o atmosferă tensionată, în care este bine să nu ne lăsăm pradă stărilor de supraexcitare. Spiritul revoluționar al fiecăruia dintre noi va ieși la iveală în maniere diferite, nu mai vrem să jucăm rolul victimei, ci al vânătorului. Să ne păstrăm încrederea în Saturn din casa I, care poate aplana situații derapante și să modereze entuziasmul excesiv al clipei. Aglomerarea de planete în casa a V-a pune focusul pe domenii în care originalitatea, aportul personal și degajarea creativității personale vor fi puse în evidență. Aducem soluții ingenioase pe care avem grijă să le personalizăm (marcajul semnelor de foc nu acceptă copii, falsuri, neadevăruri), avem curajul să mergem mai departe.
Nodul Sud intră în contact cu planetele din Berbec, dând un impuls puternic de reorganizare și redefinire. Suntem puși în situația de a nu ne mai baza pe ceea ce știam, ceea ce mai înainte ni se părea sigur și indestructibil începe să capete fisuri. Careul cu Pluton ne va ajuta, fie că vrem sau nu, să lăsăm în urmă realități moarte care există numai din prisma noastră.
Acest ingres face accesibile descoperiri extraordinare, se fac primii pași în domenii noi. Este posibil să capete popularitate combinația dintre tehnică și artă, tehnica să capete noi dimensiuni de funcționalitate și să fie și mai mult pusă în slujba individului (mai ales în medicină).
Pentru ora României, Jupiter se află în casa a IX-a,  accentuând necesitatea de a adopta noi legi care să deschidă calea spre modernitate. Planete în casa a V-a vor favoriza arta, teatrul, dansul, sportul și competițiile. Este posibil ca figuri noi de sportivi să apară pe scena românească și nu numai, să se redefinească noi bareme și reguli de joc.
Prima parte a anului este bogată în evenimente și îi va pune la treabă pe toți nativii. Cuvinte cheie: optimism, entuziasm, inovație.


După un început de an (vezi partea I) furtunos, cu evenimente traumatizante, 2015 promite să fie în continuare provocator și nemilos. Trigonul pe semne de foc este o promisiune fermă a unei derulări furtunoase și intempestive a evenimentelor din plan personal și social. Acesta nu va lucra singur, ci va face parte dintr-o serie de alte evenimente astrologice pe care le va potența și inflama.
Saturn decide să nu se grăbească în perfectarea careului cu Neptun din Pești și retrogradează de la gradul 5 Săgetător în data de 14 martie. Va ajunge în Scorpion, pe 15 iunie, pentru a-și regla conturile cu Jupiter prin careu. Aceasta este bătălia finală pe care o vor da pe semne fixe și oferă deznodământul evenimentelor pe care le-am trăit toamna și iarna lui 2014. Perfectarea aspectului are loc exact la stația directă a lui Saturn pe data de 3 august. Retrogradarea lui Saturn din luna martie este o ocazie de reevaluare a provocărilor pe care le-am întâlnit și de regândire a planurilor și strategiilor.
Pe data de 19 mai Mercur va retrograda în domiciliul său diurn, de la gradul 13:09 Gemeni și își va relua mersul direct, de la gradul 4:34, în data de 12 iunie. Este interesant că și de această dată, Luna îi va fi alături în ziua retrogradării, însoțită de Marte. În funcție de harta natală, asistăm sau participăm la discuții virulente, la certuri și chiar jigniri. Suntem sensibili la critici și la cuvinte spuse la repezeală, starea de spirit se schimbă. Ca urmare a careului cu Neptun, există riscul ca informațiile pe care le primim să le înțelegem distorsionat, să le procesăm numai după bunul plac (înțelegem numai cum și ce ne convine), să nu vedem detalii care fac diferența și să ne mințim singuri. Există și o parte bună, aceea că imaginația va funcționa la maxim și vom conecta informațiile pe care le deținem într-o manieră insolită.
Pe 22 mai Venus va face opoziție cu Pluton, ceea ce va crea un careu în T pe semne cardinale cu vârful la Uranus din Berbec. Vor fi afectate relațiile de cuplu, mai ales cele care nu sunt solide, apar nemulțumiri care nu se explică neapărat prin cuvinte, ci prin senzații de frustrare sentimentală. Acestea provin din nesiguranță, posesivitate în raport cu ceea ce considerăm că ne aparține de drept (Venus în opoziție cu Pluton) și reprezintă preludiul retrogradării venusiene în Leu. Din punct de vedere financiar, pot apărea pierderi mari acolo unde credeam că investițiile sunt cele mai sigure.
Tot în mai se va produce careu în T pe semne mutabile – Neptun în Pești, Saturn în Săgetător, Marte și Mercur în Gemeni. În această perioadă vom experimenta un conflict interior în ceea ce privește putința și dorința: ne dorim din toată inima ceva, dar în realitate se prezintă altfel. Saturn ne oferă lecția realității în raport cu visele noastre și cât de mult ne dedicăm de fapt materializării acestora.
Vara anului 2015 nu va fi una a concediilor și a relaxării. Din 5 iunie Venus va intra în Leu, iar pe 25 iulie va retrograda. Va începe de la 0:46 Fecioară și va ajunge până la 14:24 Leu. Va reintra în mers direct pe 6 septembrie. Este tensionată de careul cu Saturn și de conjuncția cu Jupiter. Acest aspect nu trebuie analizat separat de careul Jupiter – Saturn, deoarece Venus se află prinsă între Marele Benefic și Marele Malefic pe semne fixe. Este o poziție delicată pentru cei care au relații precare, pentru cei care sunt deja nemulțumiți cu ce au și încearcă să depășească limitările cu care se confruntă. Dorințele sunt foarte puternice în orgoliosul semn fix de foc, în care nu există loc pentru învinși. Conjuncția Jupiter – Venus amplifică nevoia de a atrage atenția asupra propriei persoane, de a ne pune în evidență și putem cădea în capcana de a avea o părere prea bună despre noi înșine. Careul cu Saturn este precum un duș rece de realitate, care ne ajustează așteptările cu ceea ce avem de fapt nevoie.
Pe 11 august Jupiter va intra în Fecioară, domolind puterea focului și concentrându-și energiile pe elemente concrete și fezabile. Din 18 septembrie, Saturn va reintra în Săgetător și astfel se va forma un careu în T pe semne mutabile. Cât timp va sta Jupiter în Fecioară, vom avea șansa de a deveni mai realiști și mai puțin dispuși de a ne asuma riscuri inutile, deoarece și Saturn este în Săgetător. Fecioara reușește până la un punct să înfrâneze exagerările jupiteriene, de la cele culinare (nu înainte de a taxa cu dureri și neplăceri) până la cele financiare și speculative. Cu acest semn de pământ totul trebuie calculat și atribuit în funcție de nevoi.
Un alt eveniment astrologic al verii (începând cu 25 august) va fi mutarea Lunii Negre în Balanță. Aceasta se va concentra pe căutarea echilibrului interior, pe armonizarea relațiilor cu cei din jur, indiferent că vorbim despre parteneri, iubiți, prieteni, cunoștințe. Ne așteptăm ca procesul să nu fie lin, deoarece va face opoziție cu Uranus din Berbec, aducând în viața noastră evenimente tulburătoare, care ne vor lua prin surprindere și în fața cărora avem impresia la început că nu putem avea nicio reacție. Luna Neagră în Balanță nu iartă relațiile de dependență, conflictuale, de interes.
Pe 4 septembrie Luna Neagră va face conjuncție cu Nodul Nord, perioadă în care putem descoperi și explora blocajele interioare care ne împiedică să ne proiectăm dorințele și speranțele în viitor, care ne țin legați într-o stare de imobilitate. Să nu uităm că Balanța este un semn de aer care are nevoie de schimburi cu mediul înconjurător pentru a funcționa. Dacă tăiem această legătură, se vor produce dezechilibre la nivel relațional.
Pe 13 septembrie, la Lună Nouă, vom avea eclipsă parțială de Soare. Ascendentul momentului este în Balanță, ceea ce înseamnă că Soarele, Luna și Jupiter vor fi în casa a XII-a. Deocamdată, ceea ce ne propunem să începem se află în plan subtil și ceea ce se vede sunt doar contururi vagi. În 28 septembrie avem eclipsă de Lună, cu Ascendentul momentului în Fecioară. Este activată axa caselor II – VIII, Soarele ținându-se de mână cu Luna Neagră, Nodul Nord și Mercur retrograd. Luna în Berbec este tulburată de Uranus și, fiind în casa a VIII-a, pune accentul pe ceea ce ar trebui eliminat pentru a deveni liniștiți, zen: poate fi vorba de datorii financiare, de temeri nejustificate, de kilograme în plus. Acestea se urmăresc în funcție de harta natală.
Pe 17 septembrie seara Mercur va intra în retrogradare de la gradul 15:55 Balanță și va ajunge până la 0:54 Balanță. Va face conjuncție cu Nodul Nord și Luna Neagră, opoziție cu Uranus și careu cu Pluton. Își va relua mersul direct pe 9 octombrie, moment în care va repeta aspectele enumerate anterior. Este o perioadă tensionată în ceea ce privește alegerile, nu putem să ne decidem ce anume ne este benefic, ce ne avantajează și ce este potrivit pentru momentul actual. Careul cu Pluton amplifică nervozitatea și agitația interioară, afectează încrederea în judecata celorlalți și dăm puțină crezare prietenilor bine intenționați. Momentul în care Mercur își reia mersul direct coincide cu revenirea lui Venus la 0:46 Fecioară, gradul de la care și-a început retrogradarea. Poate fi o perioadă propice de a conecta mintea cu dorința, de a ajunge la un echilibru interior care să ne mulțumească în cele din urmă.
În 11 noiembrie Nodul Nord va trece în Fecioară, ceea ce înseamnă că va face conjuncție cu Jupiter, iar Nodul Sud va fi în Pești și se va întâlni cu Neptun. Jupiter va ușura misiunea Nodului Nord pentru că ne facilitează înțelegerea și asimilarea lecțiilor pe care le avem de parcurs în următoarea perioadă.
2015 va fi un an interesant deoarece sunt multe schimbări: de la trigon pe semne de foc trecem la careu în T pe semne mutabile, Jupiter, Nodul Nord și Luna Neagră schimbă semnul, Venus va retrograda, iar Saturn se va muta pentru aproximativ doi ani și jumătate în Săgetător.
http://www.astrele.ro/2014/12/23/anul-2015-partea-i/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu