miercuri, 2 septembrie 2015

Atmosfera astrală SEPTEMBRIE 2015: Schimbări pe toate planurile

fluture
Septembrie este o perioadă foarte importantă, rară și unică prin aspectele astrale care se construiesc, aspecte ce vor declanșa un șir de evenimente personale și colective greu de anticipat. Practic am ajuns într-un moment de cotitură în care fiecare pe de o parte va culege ce a semănat până acum, iar pe de altă parte ce va semăna de acum încolo, va culege într-un viitor destul de apropiat – exact cum a gândit sau povestit. La nivel de grup vom vedea foarte clar unde ne-au adus deciziile, apartenența, solidaritatea cu unele persoane, situații și acceptarea unor valori mai mult sau mai puțin abordate în cunoștință de cauză.
Multe detalii ascunse bine de ochii și urechile majorității vor ieși la iveală, ca într-un joc de cărți în care toate sunt întoarse pe față rapid și haotic în aparență. Senzația că totul ne scapă de sub control, că suntem actori într-un film vechi și prost va fi pregnantă, determinându-ne totodată să căutam soluții de a ieși din impas.
Mai mult ca oricând este bine să ne controlăm gândurile, emoțiile, reacțiile, dorințele, să ne concentrăm doar pe ceea ce ne este de folos. De asemenea trebuie să ne gândim serios, pe îndelete ce vrem să facem mai departe cu viața noastră, ce anume trebuie să facem concret pentru a ne îmbunătăți starea de spirit, relațiile, situațiile în care suntem implicați și la ce trebuie să renunțăm definitiv fără resentimente. În primul rând cu toții trebuie să renunțăm la ignoranță. Este o perioadă propice abordării unei alte filozofii de viață, a orientării spre valori morale și umane de bună calitate spre binele nostru suprem, al întregii Omeniri, dar și al planetei pe care ne desfășurăm experiențele acestei vieți. Universul ne va răspunde pe măsura gândurilor, faptelor și dorințelor noastre. Deci să fim atenți ce ne dorim, pentru că s-ar putea să primim mult mai mult și să ne trezim în situația de a ne fi foarte dificil să ducem ce am primit, la cererea noastră expresă.

Toate cele patru Elemente sunt active, mai ales în prima parte a lunii. De departe se remarcă din nou Focul, apoi Pământul se activează puternic, cum nu a mai făcut-o demult; avem parte de Aer de această dată, Element care ne-a lipsit bine de vreo două luni încoace, iar Apă avem ceva, dar la fel în mod distorsionat – cum avem de multă vreme.

Toate cele trei Semne de Foc conțin planete, respectiv Uranus în mișcare aparent retrogradă în Berbec, Venus în Leu, care în preajma datei de 5 Septembrie își va relua mersul direct, iar Saturn va păși definitiv în Săgetător în preajma datei de 19 Septembrie. Faptul că Venus revine la mișcarea directă va fi o mare ușurare pentru nativii Leu și pentru fiecare dintre noi, pe segmentul Leului din harta noastră astrală. Ne vom simți mai bine cu noi înșine, vom fi capabili să ajungem la un consens cu Ființa noastră interioară și chiar vom putea să ne punem în valoare mult mai bine. Însă în privința relațiilor sentimentale este posibil ca unele dintre ele să se destrame definitiv sau tot ce s-a discutat pe teme amoroase, înțelegeri pentru logodnă, căsătorie, în intervalul 19 Iulie – 5 Septembrie să se reconfigureze total.

În preajma datei de 28 Septembrie se vor forma aspectele de Lună plină și eclipsa totală de Lună în Semnul Berbecului, marcând un final de etapă personală, de reconfigurare a personalității fiecăruia dintre noi. De la acest moment încolo, noțiunile eu individ, personal, numai mie, eu primul ar fi înțelept să le folosim cu măsură și numai în contexte folositoare majorității și integrării corecte în marea familie a Umanității.

Din nou va trebui să ne păzim de Foc, pentru că se menține posibilitatea de a scăpa de sub control prin diverse forme. Astfel din nou sunt posibile incendii, explozii, căldură greu de suportat, avarii la sursele de foc. La nivel individual graba, nerăbdarea, excesele de orice fel, dar mai ales orgoliile, nervozitatea se mențin accentuate, păguboase și dificil de gestionat. Și totuși cultivând autocontrolul, alimentația potrivită, înțelegerea și acceptarea altor fațete ale realității, vom putea depăși totul în mod onorabil și fără urmări deosebite.

Elementul Pământ este reprezentat de Semnele zodiacale Capricorn și Fecioară. Pluto își reia mersul direct în preajma datei de 24 Septembrie în Capricorn – moment de revenire la gânduri și stări mai bune pentru nativii acestui Semn. În Fecioară, Jupiter înaintează discret, Soarele îi ține companie până pe 23 Septembrie, iar din 25 Septembrie vine Marte în Fecioară.
Semnul Fecioarei se va face remarcat și prin formarea aspectelor de Lună nouă și eclipsa parțială de Soare în preajma zilei de 13 Septembrie, la gradul 20. Sunt momente importante încărcate de mult pragmatism, ancorare greșită în materialism, rațiunea fiind dominată de emoții, aspecte inferioare ale vieții cotidiene, agresivitate, grabă, nerăbdare. Nemulțumirile la nivel general sunt accentuate mai ales în domeniile muncii și sănătății. Se conturează schimbări majore, cu efecte pe termen lung, dar concret nu vom putea înțelege încotro bate vântul schimbării. Senzația că undeva, în umbră, se țes tot soiul de situații, decizii, răsturnări de situație va fi accentuată. Chiar se reorganizează multe din culisele domeniilor de viață cotidiană.

Elementul Aer este reprezentat de Semnul Balanței astfel: Nodul Nord al Lunii, Luna neagră, Mercur – care în preajma datei de 15 Septembrie intră în mișcare aparent retrogradă până la finalul lunii, iar Soarele intră în acest Semn, moment în care are loc și Echinocțiul de Toamnă, pe 23 Septembrie. Retrogradarea lui Mercur în Balanță ne predispune la comunicare defectuoasă, reluarea unor conflicte parteneriale – de cuplu sau de afaceri – tendință la minciuni, fraudă, fals și uz de fals în documente, înscrisuri, înțelegeri mai mult sau mai puțin parafate cu acte. Recomandabil este să evităm semnarea documentelor, asumarea responsabilităților care ne implică pe termen lung și investițiile financiare.

Momentul producerii Echinocțiului de Toamnă anunță o perioadă cu multe frământări relaționale la toate nivelurile, multe lucruri ascunse, adevăruri spuse parțial, din nou se accentuează impulsivitatea și agresivitatea sub diverse forme. Însă la nivel individual, dacă ne vom concentra pe vocea noastră interioară, vom afla soluțiile adevărate, folositoare nouă acum și aici.

Față de Foc, Pământ și Aer, Apă vom avea puțină, evidențiindu-se la nivel global o sete profundă, fizică, dar și o sete de cunoaștere adevărată a tot ce se întâmplă în preajma noastră. După ce Saturn va pleca definitv din Semnul Scorpionului, în preajma datei de 19 Septembrie, rămân planete doar în Semnul Peștilor și anume Neptun și Chiron, ambele aflate în mișcare aparent retrogradă. Opoziția care continuă să se manifeste între planetele din Fecioară și cele din Pești vor accentua discrepanțele, iluziile în câmpul muncii, în sănătate, alimentație, dar și în folosirea și înțelegerea corectă a beneficiilor pe care le avem atât de la Apă, cât și de la Pământ.

Concluzionând, Septembrie este o perioadă cu mult Foc și Pământ, iar Aer și Apă în proporții variabile, dar insuficiente și mai ales de calitate slabă. Posibil ca multe forme fizice sau forme de relief să se remodeleze, să-și schimbe compoziția, consistența; grupuri de oameni să se destrame sau altele să încerce să se formeze. Oricine și orice va suferi modificări mai mult sau mai puțin vizibile deocamdată.

Cugetarea lunii SEPTEMBRIE: „Orice s-ar zice, în om există ceva atât de neobișnuit, ce nu poate explica niciun savant.” – Moliére

astrolog Anca Gordin Stoica
Sursa: http://www.astrocafe.ro/articole/articole-24/articol-atmosfera_astral_septembrie_2015_schimbri_pe_toate_planurile-5305

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu