duminică, 8 decembrie 2013

Emblema blog + semnificatie

In Buddhism floarea de lotus este simbolul iluminarii si a puritatii mentale. 


Se spune ca, fiind foarte batran, Buddha isi aduna intr-o zi discipolii intr-o poiana asa cum faceau de obicei. Preainteleptul culesese o floare de lotus dintr-o mlastina, a carui radacina era plina de noroi, in timp de petalele aveau, ca de obicei, un alb cald, curat, stralucitor.
Discipolii sai stateau intr-un cerc in jurul sau privind floarea de lotus, in timp ce Buddha zambea linistit si enigmatic, fara sa scoata un sunet. Era una dintre multele lectii tacute pe care le dadea discipolilor sai.
Mintea lor cauta fervent: oare ce ar trebui sa-i spuna Maestrului? Ce simboliza oare floarea? Cum se integra imaginea florii in contextul invataturilor sale? Noroiul si apa care curgeau din radcina de lotus simbolizau oare mizeria inevitabila a vietii fiecarei fiinte? Floarea simboliza oare Nirvana, stingerea intregii suferinte, sfarsitul iluziei si gasirea Adevarului? Incetarea ciclului vietilor si al rensterilor? In mlastina de unde culesese lotusul coexistau mizeria si puritatea? Oare ce vroia sa spuna Siddharta aducand floarea in mijlocul lor? Care dintre ei va intelege primul intelesul invataturilor? Dar al imaginii florii?
Unul dintre discipoli, privind floarea, a intrat in extaz…si dupa cateva clipe a inceput sa zambeasca…
Buddha i-a dat lui floarea de lotus…
Lectia s-a incheiat…soarele a apus in acea zi…lasand pe planeta Pamant inca o persoana iluminata in afara Maestrului. Intelepciunea suprema, ca si zambetul, devenise contagioasa. Tot prin zambet…
Zambetul vindeca. Zambetul ilumineaza…sufletul nostru, al celorlalti, ne transforma, alunga raul din vietile noastre, ne conecteaza intre noi si ne schimba in bine viziunea asupra vietii.

Va invit ca si floarea de lotus sa infloriti prin transformarea voastra insa pentru a se intampla asta vom trece prin multe incercari *suferinte, umbra noastra insa vom reusi daca vom practica ceea ce stim, ma refer la cunoasterea spirituala.

Succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu